Ο καθεδρικός ναός του Lübeck γιορτάζει τα 850α γενέθλια

Αμβούργο & Schleswig-Holstein – Ο καθεδρικός ναός του Lübeck γιορτάζει τα 850α γενέθλια: απαραίτητη η ανακαίνιση του πύργου…

Η παλαιότερη εκκλησία του Λούμπεκ, ο καθεδρικός ναός, είναι 850 ετών. Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό των γενεθλίων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όμως η χαρά του εορτασμού συνοδεύεται και από ανησυχίες για τους πύργους.

Ο καθεδρικός ναός του Lübeck είναι 850 ετών. Αυτό γιορτάζεται με μεγάλο τρόπο – με μια εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων από τις 23 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, δύο εορταστικές λειτουργίες και πολλή μουσική.

Εκτός της εβδομάδας των εορτασμών, θα πραγματοποιηθούν επίσης διαλέξεις για την οικοδομική και πολιτιστική ιστορία του καθεδρικού ναού.

Με μήκος 131 μέτρων, ο καθεδρικός ναός, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1247, εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος εκκλησιαστικά κτίρια στη Γερμανία.

Οι δύο πύργοι ύψους σχεδόν 115 μέτρων καθιστούν τον καθεδρικό ναό του Lübeck το δεύτερο ψηλότερο εκκλησιαστικό κτίριο στο Schleswig-Holstein. Ωστόσο, οι δύο πύργοι χρειάζονται επειγόντως ανακαίνιση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν οκτώ χρόνια, αλλά το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, σύμφωνα με την εκκλησιαστική περιφέρεια.

Από τον εγκαινιασμό του, ο καθεδρικός ναός έχει επανειλημμένα ανοικοδομηθεί.

Το πιο εκτεταμένο οικοδομικό έργο μέχρι σήμερα ήταν η ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια του συμμαχικού βομβαρδισμού του Λούμπεκ τη νύχτα της 28ης προς 29η Μαρτίου 1942, καταστράφηκε περίπου το ένα πέμπτο του κέντρου της πόλης του Λούμπεκ και ο καθεδρικός ναός κάηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό.

Τώρα είναι στην ημερήσια διάταξη μια παρόμοια δαπανηρή αποκατάσταση των δύο πύργων του καθεδρικού ναού.

Η έρευνα των πύργων ξεκίνησε το 2018 με τη βοήθεια σαρωτών λέιζερ, φωτογραφικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και καμερών σε αερόστατα.

Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν μεγάλες ρωγμές στην τοιχοποιία των πύργων, αποκολλήσεις και άλλες ζημιές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητά τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης