Κίνδυνος νεφρικών παθήσεων: Η Aldi ανακαλεί φιστίκια

Η Aldi ανακαλεί δύο συσκευασίες φιστικιών. Τα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν μια τοξίνη μούχλας που προκαλεί νεφρική νόσο.

Αγοράσατε για τελευταία φορά φιστίκια από την Aldi; Τότε ρίξτε μια ματιά στη μάρκα και την ημερομηνία λήξης, τα προϊόντα μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σας.

Η Aldi ανακαλεί τα προϊόντα φιστικιού “Trader Joe’s Pistachio Kernels Roasted” και “Trader Joe’s Pistachio Kernels Roasted & Salted” με ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας 15.09.2023 και 16.09.2023.

Σύμφωνα με τον εκπτωτικό οίκο, τα αναφερόμενα είδη του κατασκευαστή PL FoodCom GmbH δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Επικίνδυνη τοξίνη μούχλας ανακαλύφθηκε σε δείγμα

Ο λόγος: Η Aldi είχε ανιχνεύσει αυξημένα επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε δείγμα κατά τη διάρκεια δικών της ελέγχων. Η ωχρατοξίνη Α είναι μια τοξίνη μούχλας που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες των νεφρών.

Η τοξίνη της μούχλας μπορεί να εισήλθε στα προϊόντα λόγω σφαλμάτων κατά τη συγκομιδή, την ξήρανση, την περαιτέρω επεξεργασία, την αποθήκευση ή τη μεταφορά. Η Aldi ζητά να μην καταναλώνονται πλέον τα προαναφερθέντα προϊόντα.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα διακινήθηκαν αποκλειστικά στα καταστήματα Aldi Nord Bargteheide, Jarmen, Lehrte (Sievershausen), Rinteln, Salzgitter, Schloss Holte-Stukenbrock, Seevetal και Weyhe.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν στο υποκατάστημα χωρίς την προσκόμιση της απόδειξης. Η τιμή αγοράς θα επιστραφεί.

Άλλα είδη της μάρκας Trader Joe’s ή του προμηθευτή PL FoodCom GmbH δεν επηρεάζονται από τη δημόσια ανάκληση.

Ο προμηθευτής έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις, η οποία είναι προσβάσιμη στον ακόλουθο αριθμό: 04151 83 29 588 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8 π.μ. – 6 μ.μ.).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.