Το πρωινό είναι το αγαπημένο γεύμα των Γερμανών

Ζεστά, τραγανά ψωμάκια, βραστά αυγά, φέτες ζαμπόν και καφές: Οι Γερμανοί μίλησαν και ψήφισαν το πρωινό ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Οι Γερμανοί λατρεύουν να τρώνε πρωινό

Οι Γερμανοί είναι τόσο αφοσιωμένοι στο πρωινό τους γεύμα που μόνο ένας στους 14 πολίτες παραλείπει το πρωινό.

Αυτό προκύπτει από μια νέα αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήγαγε η YouGov, η οποία ρώτησε 2.050 Γερμανούς για το ποιο γεύμα της ημέρας θεωρούν το πιο σημαντικό.

Για τους περισσότερους ηλικιωμένους Γερμανούς – όσους είναι άνω των 55 ετών – το πρωινό σημαίνει ψωμί, τυρί και λουκάνικα.

Σχεδόν το 43% της μεγαλύτερης γενιάς τρώει καθημερινά ένα αλμυρό πρωινό.

Οι περισσότεροι νέοι ωστόσο απομακρύνονται από το παραδοσιακό και αναζητούν κάποια πιο γλυκιά τροφή, με τα φρούτα και τα μούσλι να είναι δύο φορές πιο δημοφιλή μεταξύ των ατόμων ηλικίας έως 24 ετών σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Αν και είναι το αγαπημένο τους γεύμα, οι περισσότεροι Γερμανοί δήλωσαν ότι αφιερώνουν μόλις 15 λεπτά στο σπίτι για το πρωινό, σε σύγκριση με 30 λεπτά για το δείπνο ή το “Abendbrot”.

Πολλοί νεοεισερχόμενοι στη Γερμανία θα εξοικειωθούν με το Abendbrot και την αφοσίωση των Γερμανών στα κρύα δείπνα.

Όμως, παραδόξως, το Abendbrot δεν έχει καν επιτυχία στους ντόπιους, καθώς μόνο το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το βραδινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας.

Οι Γερμανοί είναι λάτρεις του καφέ φίλτρου

Τους Γερμανούς ενώνει ένα πράγμα καθώς ανατέλλει ο ήλιος: ο καφές.

Το 66 τοις εκατό του πληθυσμού απολαμβάνει ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί.

Παρ’ όλα αυτά, ο καθένας έχει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, καθώς το 27% προτιμούν τον καφέ φίλτρου, το 24% τον καφέ από αυτόματη καφετιέρα, το 9% χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ και το 6% δεν χάνει χρόνο και επιλέγει ένα σφηνάκι εσπρέσο.

Κακομαθημένοι από την πολυτέλεια του γευστικού ιδιαίτερου καφέ, οι νέοι στη Γερμανία σνομπάρουν τον τυπικό καφέ φίλτρου, με μόλις το 5% να δηλώνει ότι είναι η αγαπημένη του μέθοδος παρασκευής καφέ.

Μεταξύ των ατόμων άνω των 55 ετών, ωστόσο, ο καφές φίλτρου κυριαρχεί, ενώ οι μεσήλικες επιλέγουν τον καφέ από αυτόματο μηχάνημα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.