Γερμανία: Τι συμβαίνει αν πέσει πινακίδα στο αυτοκίνητό σας;

Ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου μηνύει την πόλη του Μονάχου: Αλλά η ζυγαριά της Δικαιοσύνης γέρνει προς την άλλη κατεύθυνση….

Μια καταιγίδα ετοιμάζεται και παρκάρετε το αυτοκίνητό σας κοντά σε μια κινητή πινακίδα κυκλοφορίας;

Τότε, σύμφωνα με το ίδιο το Περιφερειακό Δικαστήριο, φταίτε τουλάχιστον εν μέρει αν η πινακίδα που πέφτει χτυπήσει το αυτοκίνητό σας και του προκαλέσει ζημιά.

Αυτό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους στην οδό Nietzschestraße στο Milbertshofen του Μονάχου.

Ο οδηγός ενός φορτηγού στάθμευσε το αυτοκίνητό του εκεί σε μια θέση στάθμευσης. Βρισκόταν σε άμεση γειτνίαση με μια κινητή πινακίδα κυκλοφορίας που είχε τοποθετηθεί λόγω εργασιών.

Ο ενάγων διεκδικεί αποζημίωση 2.500 ευρώ από τον δήμο Μονάχου

Ο δυνατός άνεμος ανέτρεψε την πινακίδα, η οποία έπεσε πάνω στο όχημα. Ο άνδρας θεωρεί τώρα υπεύθυνο τον δήμο που δεν εκπλήρωσε το καθήκον του να διασφαλίσει την οδική ασφάλεια.

Ο ενάγων διεκδικεί αποζημίωση σχεδόν 2.500 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι εκείνη την ημέρα φυσούσε δυνατός άνεμος – η πόλη του Μονάχου μάλιστα κάνει λόγο για τοπική καταιγίδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο ενάγων κατηγορεί τον δήμο ότι τοποθέτησε την πινακίδα, κατά παράβαση του καθήκοντός του, όχι στο πεζοδρόμιο, αλλά στην παρακείμενη λωρίδα πρασίνου σε ανώμαλο έδαφος και συνεπώς με τρόπο επισφαλή.

Ο δήμος του Μονάχου δεν βλέπει ευθύνες

Ο δήμος του Μονάχου διαφωνεί, λέγοντας ότι η πτώση της πινακίδας οφειλόταν αποκλειστικά στις καιρικές συνθήκες εκείνη την ημέρα.

Είχε μάλιστα εκδοθεί προειδοποίηση για καταιγίδα από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκείνη την περίοδο.

Οι ίδιες οι αρχές είχαν κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο και λογικό για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Το δικαστήριο συμφώνησε επίσης με αυτή την άποψη του θέματος την Τετάρτη.

Ωστόσο, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την οριστική απόφασή του στις 12 Απριλίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.