Μαζικό κλείσιμο σιδηροδρομικών γραμμών στη Στουτγάρδη για μήνες

Οι επιβάτες των σιδηροδρομικών γραμμών στη Στουτγάρδη θα βρεθούν αντιμέτωποι με μαζικούς περιορισμούς για μήνες. Ο λόγος είναι η ψηφιοποίηση κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του έργου Στουτγκάρδη 21.

Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά κουραστικές οι μετακινήσεις με τρένο από και προς τη Στουτγάρδη σε περιόδους του εργοταξίου του 21, τώρα έρχονται πυκνά για όλους τους ταξιδιώτες: οι εργασίες κατασκευής καλωδίων για τον ψηφιακό σιδηροδρομικό κόμβο στη Στουτγάρδη θα επιφέρουν μαζικούς περιορισμούς για τους επιβάτες της Deutsche Bahn από τα μέσα Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να κλείσουν αρκετές γραμμές.

Το Cannstatt και το αεροδρόμιο αποκόπτονται από το σιδηροδρομικό δίκτυο

Οι εργασίες θα επηρεάσουν την περιοχή Bad Cannstatt/Waiblingen από τις 21 Απριλίου έως τα τέλη Ιουλίου και την περιοχή Vaihingen/Flughafen/Böblingen κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Οι διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα στάδια και θα έχουν αντίκτυπο ιδίως στην Remsbahn και την Murrbahn καθώς και στη σιδηροδρομική κυκλοφορία από και προς το Tübingen και το Ulm.

Οι διακοπές κυκλοφορίας θα επηρεάσουν τα υπεραστικά και περιφερειακά τρένα, καθώς και τα τρένα του προαστιακού και τις εμπορευματικές μεταφορές.

Ο διευθυντής σιδηροδρόμων Olaf Drescher, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το Stuttgart 21, δήλωσε ότι έγινε προσπάθεια μέχρι τέλους να αποφευχθούν αυτές οι σημαντικές διακοπές κυκλοφορίας.

Ωστόσο, οι σοβαρές παρεμβάσεις ήταν αναπόφευκτες. Ο σιδηρόδρομος επεξεργαζόταν κατάλληλες ιδέες αντικατάστασης, αλλά δεν δόθηκαν αρχικά συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Drescher, μόνο στην περιοχή Waiblingen/Bad Cannstatt πρέπει να τοποθετηθούν περίπου 1.200 χιλιόμετρα καλωδίων και να κατασκευαστούν περισσότερες από 70 νέες διαβάσεις καλωδίων κάτω από τις γραμμές και στους σταθμούς. Εργασίες είναι επίσης απαραίτητες στις περιοχές Στουτγκάρδη-Vaihingen, αεροδρόμιο και Böblingen.

Η κύρια γραμμή της Στουτγάρδης κλείνει σε διάφορες φάσεις

Εκτός από το γνωστό κλείσιμο της κύριας γραμμής του S-Bahn μεταξύ του κεντρικού σταθμού και του Vaihingen, τα κλεισίματα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διακοπές των δρομολογίων των τρένων κατά περιόδους.

Πάνω από 14 εβδομάδες σε διαφορετικές φάσεις μεταξύ 21 Απριλίου και 29 Ιουλίου στην περιοχή Bad Cannstatt/Waiblingen και έντεκα εβδομάδες μετά το κλείσιμο της κύριας γραμμής σε διαφορετικές φάσεις στις γραμμές Rohr-Flughafen-Filderstadt και Stuttgart-Vaihingen-Böblingen μεταξύ Νοεμβρίου και αρχών Δεκεμβρίου.

Το έργο του σιδηροδρομικού σταθμού Στουτγάρδη 21 έχει ως στόχο να καταστήσει την περιοχή της Στουτγάρδης τον πρώτο ψηφιοποιημένο σιδηροδρομικό κόμβο στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2025.

Από την αλλαγή των δρομολογίων τον Δεκέμβριο του 2025, τα υπεραστικά, περιφερειακά και S-Bahn τρένα θα κινούνται σε ένα δίκτυο εξοπλισμένο με νέα τεχνολογία.

Το δίκτυο θα είναι τότε εξοπλισμένο με ψηφιακά συστήματα αναμονών, το σύστημα ETCS για τις αμαξοστοιχίες και με ιδιαίτερα αυτοματοποιημένη λειτουργία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.