Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους

Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται στη Νότια Γερμανία

Με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών σε τρία ακόμη γερμανικά κρατίδια αυτή την Παρασκευή, η γερμανική ένωση αυτοκινήτου αναμένει ένα από τα χειρότερα Σαββατοκύριακα της σεζόν για τους οδηγούς.

Όσοι θέλουν να κάνουν ένα οδικό ταξίδι το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία θα πρέπει να προετοιμάζονται για έντονη κυκλοφορία, καθώς, σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αυτοκινήτων (ADAC), το καλοκαιρινό ταξιδιωτικό κύμα στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους πλησιάζει στην κορύφωσή του.

Από την Παρασκευή, η ADAC αναμένει “ένα από τα πιο φορτωμένα Σαββατοκύριακα της σεζόν”, καθώς, εκτός από τα έντεκα κρατίδια που έχουν ήδη ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, η Έσση, η Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ θα κλείσουν τα σχολεία τους και την Παρασκευή.

Με εξαίρεση τη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ολόκληρη η Γερμανία θα βρίσκεται τότε σε θερινές διακοπές. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ADAC, η κυκλοφορία θα κινείται μόνο “με ρυθμό σαλιγκαριού” σε τμήματα των πιο σημαντικών διαδρομών των διακοπών.

Τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής, το πρωί του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής.

Η ADAC (Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου) συμβουλεύει τους οδηγούς να προετοιμάζονται για εκτεταμένες καθυστερήσεις, ιδίως στην περιοχή της Στουτγάρδης, και να προβλέπουν επιπλέον χρόνο για τις μετακινήσεις τους.

Οι καθυστερήσεις θα επηρεάσουν πολλές δημοφιλείς οδικές αρτηρίες, καθώς και την κυκλοφορία μέσα και γύρω από το Βερολίνο, τη Στουτγάρδη, την Κολωνία, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, καθώς και τους αυτοκινητόδρομους προς τη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα.

Η ADAC συμβουλεύει τους ευέλικτους παραθεριστές να επιλέξουν πιο ήσυχες διαδρομές ή να ταξιδέψουν σε διαφορετική ημέρα, καθώς η κυκλοφορία αναμένεται να είναι πιο ήρεμη στους αυτοκινητόδρομους στα μέσα της εβδομάδας.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται να συνεχιστεί και στις γειτονικές χώρες της Γερμανίας.

Στις προβληματικές περιοχές αναμένεται να περιλαμβάνονται οι διαδρομές Tauern, Fernpass, Inntal, Brenner και Gotthard στην Αυστρία, καθώς και οι αυτοκινητόδρομοι προς τις ιταλικές, γαλλικές και κροατικές ακτές και οι αυτοκινητόδρομοι με κατεύθυνση προς τη Σκανδιναβία.

Σύμφωνα με την ADAC, οι τρεις συνοριακές διαβάσεις αυτοκινητοδρόμων με τον υψηλότερο κίνδυνο συμφόρησης είναι η Suben στον A3 μεταξύ Linz και Passau, το Walserberg στον A8 μεταξύ Salzburg και Μονάχου και το Kiefersfelden στον A93 μεταξύ Kufstein και Rosenheim.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης