Λαϊκή παράδοση: Οι πασχαλινές φωτιές στο Βερολίνο το 2023

Οι πασχαλινές φωτιές έχουν μακρά παράδοση στη Γερμανία. Και στο Βερολίνο, επίσης, πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τις γιορτές.

Οι διακοπές του Πάσχα είναι προ των πυλών και για άλλη μια φορά διάφορες πασχαλινές φωτιές στην πρωτεύουσα προσελκύουν πολυάριθμους θεατές.

Η παράδοση μπορεί να παρατηρηθεί σε όλη την πόλη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχα.

Το grland.info παραθέτει πού ακριβώς λαμβάνουν χώρα και τι σημαντικές πληροφορίες υπάρχουν γι’ αυτές.

Πασχαλινή φωτιά στο Kienbergpark

Το Σάββατο του Πάσχα, η εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία στο Hellersdorf σας προσκαλεί σε μια πασχαλινή φωτιά.

Από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συγκεντρωθούν στον πυροσβεστικό σταθμό στο Kienbergpark.

Στο χώρο δεν θα υπάρχει μόνο η φωτιά και νόστιμα ποτά και φαγητά, αλλά και ζωντανή μουσική, πυροτεχνήματα και ένα μικρό σόου με αμερικανικά αυτοκίνητα. Η είσοδος είναι δωρεάν!

Πασχαλινή φωτιά στο Weißensee

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη προσφορά για τα παιδιά εδώ!

Το Σάββατο του Πάσχα στις 4 μ.μ. ξεκινά το “Easter Fun with Ulf” (κόστος οκτώ ευρώ), παίζοντας ροκ τραγούδια για τους μικρότερους.

Στις 5 μ.μ. θα ξεκινήσει η πασχαλινή φωτιά στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Peter Edel μαζί με την Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία Weissensee. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πασχαλινή φωτιά στο λιμνοθάλασσα του Wendenschloss

Το Σάββατο του Πάσχα, η λιμνοθάλασσα Wendenschloss στο Βερολίνο-Köpenick σας προσκαλεί σε μια πασχαλινή φωτιά.

Η έναρξη είναι στις 12 το μεσημέρι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μέχρι τις 10 μ.μ. θα υπάρχει επίσης μουσική και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες, όπως ζωγραφική προσώπου για παιδιά ή ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού. Θα υπάρχει επίσης ένα σόου φωτιάς.

Πασχαλινή φωτιά στο Späth’schen Baumschulen

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας πασχαλινής φωτιάς σε όχι λιγότερες από τρεις ημέρες στα νοτιοανατολικά του Βερολίνου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, το Σάββατο του Πάσχα και την Κυριακή του Πάσχα, κάθε φορά από τις 6 μ.μ., θα ανάψει στο Späth’schen Baumschulen.

Και δεν είναι μόνο αυτό: η μπυραρία προσκαλεί επίσης τους επισκέπτες να απολαύσουν φαγητό και ποτό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πασχαλινή φωτιά στο Britzer Garten

Ο Britzer Garten στο Berlin-Neukölln θα πάρει επίσης φωτιά το Σάββατο. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την πασχαλινή φωτιά στην παιδική χαρά μεταξύ 6 και 9 μ.μ.

Θα υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική από το βερολινέζικο συγκρότημα Bob Ryan Roadshow με country, rockabilly και americana.

Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει τρία ευρώ.

Πασχαλινή φωτιά στο Französisch Buchholz

Το 2023 είναι η ενδέκατη φορά που πραγματοποιείται αυτή η πασχαλινή φωτιά.

Ακριβώς απέναντι από το σούπερ μάρκετ Penny θα υπάρχει ζωντανή μουσική, μικρές βόλτες και μια νόστιμη γαστρονομική προσφορά.

Στη σκηνή θα εμφανιστεί η “Roof Garden Band”. Η εκδήλωση ξεκινά στη 1 μ.μ. την Κυριακή του Πάσχα.

Πασχαλινή φωτιά στο Spandau

Πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες πασχαλινές φωτιές: τα προηγούμενα χρόνια, περίπου 7.000 θεατές έρχονταν κάθε χρόνο.

Η Εθελοντική Πυροσβεστική Ομάδα Berlin Gatow σας προσκαλεί να την ακολουθήσετε στο χώρο του Buchwaldzeile/Straße 265.

Θα υπάρχουν λιχουδιές από τη σχάρα, καθώς και καφές και σπιτικό κέικ. Η εκδήλωση αρχίζει στις 3 μ.μ.

Το κυνήγι πασχαλινών αυγών για τα παιδιά ξεκινά στις 4 μ.μ. και η φωτιά θα ανάψει γύρω στις 5.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ένα ευρώ.

Πασχαλινές φωτιές στον κήπο σας: Ισχύουν αυτοί οι κανόνες

Φυσικά, είναι επίσης δυνατό να έχετε τη δική σας μικρή φωτιά.

Υπάρχουν όμως μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται: Στο κρατίδιο του Βερολίνου, οι ανοιχτές φωτιές επιτρέπονται σε εξωτερικούς χώρους μόνο εάν δεν αποτελούν κίνδυνο ή σημαντική επιβάρυνση για άλλους – για παράδειγμα, για τους γείτονες.

Κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να ληφθεί άδεια. Αυτό είναι απαραίτητο μόνο εάν η απόσταση από το δάσος δεν είναι μικρότερη από 100 μέτρα.

Τότε απαιτείται άδεια από τα δάση του Βερολίνου.

Επιτρέπεται η καύση μόνο ξύλων που έχουν αποθηκευτεί για τουλάχιστον δύο χρόνια και δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή μπρικέτες ξύλου.

Το ύψος και η διάμετρος δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα μέτρο. Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την εξασφάλιση επαρκούς απόστασης ασφαλείας από άλλα εύφλεκτα αντικείμενα.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βενζίνη ή οινόπνευμα για να ανάψετε τη φωτιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς του Πάσχα, η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου συνιστά, για παράδειγμα, έναν κουβά με νερό ή συνδεδεμένα λάστιχα κήπου.

Επισημαίνει επίσης ότι οι ιδιώτες είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές από την πυρκαγιά.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης