Λήγουν τα μέτρα Covid: Πέφτουν οι τελευταίες μάσκες στη Γερμανία

Η κατάσταση στην Covid-19 έχει χαλαρώσει σε τέτοιο βαθμό που τα τελευταία προστατευτικά μέτρα θα λήξουν επίσης στις 7 Απριλίου 2023 στη Γερμανία.

Πρόκειται για τις προστατευτικές μάσκες που πρέπει να φοριούνται στα ιατρεία και στα ταξίδια. Ταυτόχρονα, θα αλλάξει η χρηματοδότηση του εμβολιασμού Corona.

Αυτό σημαίνει για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εμβολιαστούν μετά το Πάσχα ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν μέρος του κόστους του εμβολιασμού.

Στα ιατρεία και τα γηροκομεία, οι προστατευτικές μάσκες FFP2 δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές από τις 8 Απριλίου 2023

Η χρηματοδότηση του εμβολιασμού της κορόνας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τερματιστεί επίσης.

Στο μέλλον, οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας θα πληρώνουν για τον εμβολιασμό Corona.

Αλλά: Σε κανένα από τα ομοσπονδιακά κρατίδια δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία για το πόσο θα πληρώνεται ο εμβολιασμός στα ιατρεία ή στα φαρμακεία.

Η απειλή που συνιστά η Covid-19 συνεχίζει να αποδυναμώνεται.

Αυτό προκύπτει από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Robert Koch, ενώ και η γερμανική κυβέρνηση παρέχει στην ιστοσελίδα της πληροφορίες για τη μείωση του αριθμού των μολυσμένων ατόμων- το πρώην πανδημικό συμβάν μετατρέπεται σε συμβάν ενδημικού κύματος.

Αυτό σημαίνει ότι η 7η Απριλίου 2023 είναι μάλλον περισσότερο μια τυπική διαδικασία για τους περισσότερους ανθρώπους.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, ωστόσο, η 7η Απριλίου 2023 σημαίνει ότι από την επόμενη ημέρα δεν θα χρειάζεται πλέον να φοριούνται προστατευτικές μάσκες FFP2, ακόμη και σε ιατρεία και γηροκομεία.

Άλλα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας στο λεωφορείο ή το τρένο, κατά την είσοδο σε κατάστημα ή εστιατόριο, έχουν εδώ και καιρό καταργηθεί.

Από το Σάββατο, η νομική βάση για τα επιμέρους ομοσπονδιακά κρατίδια να θεσπίσουν τα δικά τους μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό δεν ισχύει πλέον.

Επιπλέον, το διάταγμα για την είσοδο στον κοροναϊό θα λήξει. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον απαιτήσεις για τους ταξιδιώτες λόγω του κορονοϊού.

Τέλος της χρηματοδότησης του εμβολιασμού της κορόνας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Την ημέρα αυτή δεν θα λήξουν μόνο τα λίγα εναπομείναντα μέτρα προστασίας της Corona – θα λήξει και η χρηματοδότηση του εμβολιασμού της Corona από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Διότι: Στο μέλλον, οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας θα πληρώνουν για τον εμβολιασμό Corona.

Αυτό που θα εξακολουθεί να πληρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι το κόστος του εμβολίου.

Στο παρελθόν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτούσε τα πάντα και, εκτός από το εμβόλιο, πλήρωνε στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς ένα ενιαίο ποσό 28 ευρώ για τους εμβολιασμούς σε παγγερμανικό επίπεδο.

Στο μέλλον, η αμοιβή των γιατρών μπορεί να διαφέρει από το ένα ομοσπονδιακό κρατίδιο στο άλλο.

Ο λόγος: η αμοιβή αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε επίπεδο κρατιδίου μεταξύ των ενώσεων γιατρών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Ιατρών Νοσοκομειακών Ασφαλιστικών Ταμείων (Kassenärztliche Bundesvereinigung), μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σε κανένα από τα ομόσπονδα κρατίδια, παρόλο που είναι σαφές εδώ και μήνες ότι το διάταγμα για τον εμβολιασμό και συνεπώς η προηγούμενη χρηματοδότηση μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα λήξει στις 7 Απριλίου 2023.

Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν επίσης ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία με τα ασφαλιστικά ταμεία για τη μελλοντική αμοιβή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης