Οι low cost αεροπορικές εταιρίες εγκαταλείπουν τη Γερμανία

Οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους εγκαταλείπουν τη γερμανική αγορά και η απουσία τους εμποδίζει την ανάκαμψη των ταξιδιών σε προπανδημικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αερομεταφορών (BDL), η προσφορά πτήσεων για το καλοκαίρι του 2023 αντιπροσωπεύει το 82% της αντίστοιχης προσφοράς του 2019.

Όπως μεταδίδει το Aero.de, αεροπορικές εταιρίες όπως οι Ryanair και Wizz Air μετέφεραν τη δραστηριοποίησή τους από τη Γερμανική αγορά σε άλλες, λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας τους στη Γερμανία, ιδιαίτερα όσον αφορά τους φόρους αερομεταφορών και τις χρεώσεις εναέριας κυκλοφορίας και των ελέγχων ασφαλείας.

Οι συνολικά 128,6 εκατ. αεροπορικές θέσεις που είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο σε πτήσεις από και προς τη Γερμανία κατανέμονται ανομοιόμορφα.

Οι πτήσεις προς Β. Αφρική και την περιοχή Λεβάντες (Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία και Μαρόκο) αντιπροσωπεύουν το 103% της χωρητικότητας σε σύγκριση με 4 χρόνια πριν.

Παράλληλα, οι συνδέσεις με Ευρώπη αντιπροσωπεύουν το 95% των προπανδημικών επιπέδων και οι πτήσεις εσωτερικού μόλις το 54%.

Πηγή: tornosnews

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης