Μέχρι -10 βαθμούς: Απειλή χιονόπτωσης σε όλη τη Γερμανία το ΣΚ

Τις τελευταίες ημέρες, η Γερμανία πήρε την πρώτη γεύση της άνοιξης. Όμως οι ζεστές ημέρες τελειώνουν οριστικά από την Παρασκευή. Μια νέα έναρξη του χειμώνα απειλεί.

Η Γερμανία βιώνει τις τελευταίες ημέρες σχεδόν τον καιρό T-shirt. Το θερμόμετρο σκαρφάλωσε σε διψήφιο αριθμό και ο ήλιος προσέφερε επιπλέον ζεστασιά τα απογεύματα

. Πολλοί άνθρωποι ήλπιζαν ήδη ότι ο χειμώνας θα τελείωνε επιτέλους σε αυτή τη χώρα. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς του καιρού, θα κάνει και πάλι πολύ κρύο από την Παρασκευή.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο, ο κρύος άνεμος, το χιόνι και ο παγετός θα έχουν φτάσει στη Γερμανία και δεν αναμένεται να εξαφανιστούν σύντομα.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή με συνεχείς βροχές στη Βαυαρία, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει. “Ο σκανδιναβικός ψυχρός αέρας ρέει προς εμάς με ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους”, λέει μετεωρολόγος.

Πάνω από τα 400 μέτρα θα υπάρχει μόνιμος παγετός.

Απειλή χιονόπτωσης σε όλη τη Γερμανία το Σαββατοκύριακο

Τη νύχτα προς το Σάββατο λευκές νιφάδες θα πέφτουν από τον ουρανό σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας. “Τότε μπορεί πραγματικά να χιονίσει παντού”, λέει ο μετεωρολόγος.

Τα μεγάλα υψόμετρα θα δουν έντονες χιονοπτώσεις ήδη από την Παρασκευή. Στις χαμηλές οροσειρές είναι πιθανό να πέσουν έως και 10 εκατοστά φρέσκου χιονιού, στις Άλπεις ακόμη και 20 εκατοστά.

Ευρείες χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στη Βαυαρία. Τη Δευτέρα, η χιονοκάλυψη αναμένεται να συνεχιστεί.

Η θερμοκρασία θα πέσει γρήγορα το Σαββατοκύριακο. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν τις ψυχρότερες ημέρες το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Τη νύχτα, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα φτάσουν σε ορισμένες περιοχές έως και τους -10 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι επίσης ολισθηροί οι δρόμοι στη Βαυαρία και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο.

Την Κυριακή, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -5 έως -6 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τουλάχιστον υπάρχει μια μικρή αχτίδα ελπίδας

Τη νέα εβδομάδα, ο ήλιος αναμένεται να λάμψει και πάλι με θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς. Αλλά ο πραγματικός ανοιξιάτικος πυρετός δεν αναμένεται να εμφανιστεί ακόμη.

“Συνολικά, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μέσο όρο. Είναι κρύο και θα παραμείνει κρύο – τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου”, λέει ο μετεωρολόγος Schenk και προσθέτει: “Προς το παρόν, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο για την άνοιξη, αλλά ο όψιμος χειμώνας είναι εδώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.