Μειώνεται ο αριθμός των αρτοποιείων στη Γερμανία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Γερμανών Αρτοποιών, το 2022 ο αριθμός των αρτοποιείων στην ομοσπονδιακή δημοκρατία μειώθηκε κατά 3,6%.

Όλο και λιγότερα αρτοποιεία στη Γερμανία

Οι Γερμανοί είναι οι αποδεδειγμένοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές όλων των πραγμάτων που είναι κακόγουστα, τραγανά και με πλεξούδες.

Εδώ και αιώνες ένας φούρνος κατοικεί σχεδόν σε κάθε γωνιά, έτοιμος να σερβίρει στους ανθρώπους το πρωινό τους Schrippen.

Ενώ η αγάπη της Γερμανίας για τα 3.000 είδη ψωμιού της κυριαρχεί, οι καιροί αλλάζουν.

Στο τέλος του 2022, είχαν καταγραφεί 9.600 νέα αρτοποιεία, 3,6% λιγότερα από ό,τι το 2021.

16,27 δισεκατομμύρια σε ζύμη

Δεδομένου ότι τα ποσοστά του πληθωρισμού εκτινάχθηκαν στα ύψη το 2022, η αύξηση του κόστους των βασικών συστατικών για το ψωμί, όπως το γάλα και το αλεύρι, σημαίνει ότι ο κλάδος επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το απότομο κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με την Ένωση, οι κλάδοι αρτοποιίας των μελών πραγματοποίησαν κύκλο εργασιών περίπου 16,27 δισ. ευρώ το περασμένο έτος, 9,4% περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

Παρά τον μικρότερο αριθμό αρτοποιείων που άνοιξαν, οι αυξήσεις των τιμών σήμαιναν ότι αυτός ο σημαντικός κύκλος εργασιών ήταν ακόμη δυνατός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης