Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής των Γερμανών στην πανδημία

Το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία μειώθηκε αισθητά μεταξύ 2019 και 2021, ανακοίνωσε την Τρίτη 26 Ιουλίου η εθνική στατιστική υπηρεσία, μια μείωση που απέδωσε σε ασυνήθιστα υψηλούς αριθμούς θανάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι το προσδόκιμο ζωής για τα νεογέννητα κορίτσια πέρυσι ήταν 83,2 χρόνια και για τα αγόρια 78,2 χρόνια.

Αυτό μεταφράζεται σε μείωση 0,4 και 0,6 ετών αντίστοιχα σε σύγκριση με το 2019, το τελευταίο, δηλαδή, έτος πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid.

«Ο κύριος λόγος για αυτήν την εξέλιξη είναι τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά θανάτων κατά τη διάρκεια των κυμάτων της COVID-19», ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία σε σχετική δήλωση.

Η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων στον γερμανικό πληθυσμό έχει οδηγήσει σε εκτιμήσεις τα τελευταία 20 χρόνια για αυξανόμενους αριθμούς θανάτων, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ωστόσο το προσδόκιμο ζωής αυξανόταν πριν από την πανδημία.

Μέχρι το χτύπημα της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ποσοστά θανάτων αυξάνονταν κατά μέσο όρο από 1 έως 2% ετησίως, αλλά οι θάνατοι ήταν 5% υψηλότεροι το 2020 και επιπλέον 4% υψηλότεροι πέρυσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία – που σημαίνει ότι καταγράφηκαν 70.000 έως 100.000 περισσότεροι θάνατοι τα δύο τελευταία χρόνια από ό,τι θα αναμενόταν στατιστικά.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι σχεδόν 115.000 θάνατοι ανθρώπων με κορωνοϊό αναφέρθηκαν τα δύο χρόνια της πανδημίας Covid, ενώ οι προφυλάξεις που σχετίζονται με την πανδημία μπορεί να έχουν μειώσει τους θανάτους από άλλες ασθένειες.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει πληθυσμό 83 εκατομμύρια.

Πηγή: HEALTH Web

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.