Ο Μέλανας Δρυμός αποκτά τη δική του συλλογή αθλητικών παπουτσιών

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Γερμανία: Το ρολόι «Κούκος» και η ιστορία του (Kuckucksuhr)

Διάσημος για τα ρολόγια με κούκο, την ομώνυμη τούρτα και τα εκατοντάδες χιλιόμετρα μαγευτικών δασών, ο Μέλανας Δρυμός ή “Schwarzwald” ήταν πάντα αγαπητός στους Γερμανούς. Τώρα, του απονεμήθηκε μια σημαντική διάκριση – η δική του συλλογή αθλητικών παπουτσιών από τον γίγαντα της μόδας, την Puma.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας γερμανικός τουριστικός προορισμός τιμάται με μια συλλογή αθλητικών παπουτσιών, με καθένα από τα τρία παπούτσια της σειράς να είναι εμπνευσμένο από ένα σύμβολο του Μέλανα Δρυμού.

Διαβάστε σχετικά στο GRland: Γερμανία: Το ρολόι «Κούκος» και η ιστορία του (Kuckucksuhr)

Η πρώτη έκδοση, το “Kuckuck”, αποτίει φόρο τιμής στο ρολόι με τον κούκο.

Το ρολόι με κούκο που είναι πλέον δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, έφτασε στην περιοχή στις αρχές του δέκατου έβδομου αιώνα, μέσω τοπικών εμπόρων που επέστρεφαν από την τσεχική περιοχή της Βοημίας.

Σύντομα, κατασκευαστές και εργαστήρια ξεπήδησαν σε όλο τον Μέλανα Δρυμό, αξιοποιώντας το άφθονο, υψηλής ποιότητας ξύλο και το ταλέντο των ντόπιων τεχνιτών στο σκάλισμα.

Σήμερα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε επίσκεψης, που συναντάται σε κάθε τουριστικό προορισμό.

Διαθέσιμο απευθείας από τον Οργανισμό Τουρισμού του Μαύρου Δάσους, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την περιοχή DACH από τις 12 Αυγούστου, το “Kukuk” βασίζεται στο PUMA Slipstream Lo.

Το styling του ‘Kukuk’ διαθέτει χρωματισμό και δερμάτινη επεξεργασία στο στυλ ενός ρολογιού κούκου, καθώς και μενταγιόν που θυμίζουν το σήμα κατατεθέν τους, το μηχανισμό με τα κουκουνάρια.

Όπως δηλώνει ο Hansjörg Mair, επικεφαλής του Τουρισμού του Μαύρου Δάσους: “Το ρολόι κούκος του Μέλανα Δρυμού είναι ένα περιφερειακό προϊόν με παγκόσμια απήχηση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό ως θέμα.

“Αντιπροσωπεύει όχι μόνο την αγάπη για την πατρίδα, την παράδοση και τη χειροτεχνία, αλλά και τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα, οι οποίες αντικατοπτρίζονται σε πολλές πτυχές του Μαύρου Δάσους”.

Ενώ τα υπόλοιπα δύο παπούτσια της σειράς δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η παγκοσμίου φήμης τούρτα του Μαύρου Δρυμού και το παραδοσιακό “Bollenhut” που φορούν οι γυναίκες, είναι πιθανά θέματα.

Εκτεινόμενος 160 χιλιόμετρα από βορρά προς νότο στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με πλάτος που φτάνει τα 60 χιλιόμετρα, ο Μέλανας Δρυμός προσελκύει επισκέπτες εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Δεν ήταν μόνο πηγή ξύλου και πολύτιμων μετάλλων, αλλά οι βαθιές κοιλάδες και οι κυματιστοί λόφοι της περιοχής προσέφεραν επίσης μεταλλικές πηγές που έγιναν δημοφιλή θέρετρα υγείας.

Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, ο Μέλανας Δρυμός απέκτησε διεθνή φήμη και μνημονεύτηκε στον κινηματογράφο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να απολαύσουν ό,τι έχει να προσφέρει.

Η Anna Egger, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ Κεντρικής Ευρώπης της PUMA, τόνισε τα διαπιστευτήρια αναψυχής της περιοχής κατά την ανακοίνωση: “Η συνεργασία ανάμεσα σε εμάς ως παραδοσιακή εταιρεία αθλητικών ειδών και στον Μέλανα Δρυμό ως περιοχή διακοπών με τόσες πολλές εικόνες απλά ταιριάζει.

“Επομένως, είμαστε πολύ χαρούμενοι που, κατά τη χρονιά της 75ης επετείου μας, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τον Μέλανα Δρυμό σε επιλεγμένες μπουτίκ αθλητικών παπουτσιών”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης