Γερμανία: Μία στις δύο χώρες περιοχή υψηλού κινδύνου λόγω Όμικρον

Περίπου 40 χώρες σε όλον τον κόσμο προστίθενται από σήμερα, πλήρως ή μερικώς, στις περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων της Όμικρον, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch.

Όποιος εισέρχεται στη Γερμανία από τις χώρες αυτές και δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος ή δεν έχει αναρρώσει, πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 10 ημέρες και μπορεί να απαλλαγεί από αυτή μόνο με αρνητικό τεστ το νωρίτερο πέντε ημέρες μετά την άφιξή του.

Στις χώρες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Αργεντινή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και η Κένυα.

Συνολικά, ο αριθμός των περιοχών υψηλού κινδύνου αυξήθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε δεύτερη χώρα στον κόσμο είναι πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου από αυτήν την Κυριακή λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων covid.

Ο χαρακτηρισμός ως περιοχή υψηλού κινδύνου συνοδεύεται από ταξιδιωτική προειδοποίηση από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για περιττές τουριστικές εκδρομές.

Διευκολύνει τους τουρίστες να ακυρώσουν δωρεάν ταξίδια που έχουν ήδη κλείσει, αλλά δεν σημαίνει ταξιδιωτική απαγόρευση.

Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί των κρουσμάτων που είναι καθοριστικοί.

Άλλα κριτήρια είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας ή η έλλειψη δεδομένων για την κατάσταση του κορωνοϊού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.