Μόναχο: Πανάκριβη η αίθουσα συναυλιών στο Werksviertel

Θα κατασκευαστεί ή όχι η νέα αίθουσα συναυλιών στο Werksviertel του Μονάχου; Αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί – ωστόσο ο σχεδιασμός έχει ήδη κοστίσει περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder συνεχίζει να δέχεται κριτική.

Ακόμη και αν δεν κατασκευαστεί το νέο Μέγαρο Μουσικής στο Μόναχο, θα κοστίσει στον φορολογούμενο πολλά εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Ίδρυμα Νέου Μεγάρου Μουσικής του Μονάχου.

“Ο σχεδιασμός βρίσκεται ήδη στο στάδιο της τελειοποίησης και μέχρι στιγμής έχει κοστίσει περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ”, αναφέρεται σε επιστολή του διοικητικού συμβουλίου προς το συμβούλιο των διαχειριστών του ιδρύματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ασκεί έντονη κριτική στον Markus Söder

Επιπλέον, το κρατίδιο της Βαυαρίας πρέπει να καταβάλει πολλά εκατομμύρια σε ενοίκια γης. “Το κρατίδιο της Βαυαρίας μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια”, αναφέρεται στην επιστολή.

“Από το 2016, το κρατίδιο της Βαυαρίας καταβάλλει ετησίως περίπου 600.000 ευρώ στον μισθωτή. Οι αναπροσαρμοσμένες υποχρεώσεις πληρωμής του κρατίδιο της Βαυαρίας για όλη τη προβλεπόμενη διάρκεια ανέρχονται έτσι σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.”

Στην επιστολή, το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder, ο οποίος είχε αμφισβητήσει το σχεδιαζόμενο εδώ και καιρό κτίριο συναυλιών και διέταξε “παύση για σκέψη”.

“Θεωρούμε τις ενέργειες του πρωθυπουργού άκρως ανησυχητικές”, αναφέρει η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Georg Randlkofer και τον αναπληρωτή του Hans Robert Röthel.

Πόσο θα κοστίσει η κατασκευή της αίθουσας συναυλιών;

Σε αυτό, τονίζουν επίσης ότι η τελευταία εκτίμηση του κόστους για την κατασκευή από το 2021 ήταν 580 εκατομμύρια ευρώ – και όχι το δισεκατομμύριο που φημολογήθηκε πρόσφατα. “Δεν θέλουμε και δεν θα δεχτούμε αυτές τις ακανόνιστες διακυμάνσεις της γνώμης των πολιτικών”, γράφει το διοικητικό συμβούλιο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.