Μοναδική στη Γερμανία η νέα πισίνα σέρφινγκ στο Μόναχο!

Newsroom

Updated on:

Ειδήσεις-GRland, Έλληνας,

Ένα μόνιμο κύμα για σέρφινγκ κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο Hallbergmoos. Πρόκειται για το πρώτο πάρκο σερφ στη Γερμανία με αυτό το είδος κύματος…

Ο Chris Boehm-Tettelbach, εμπνευστής του νέου Surftown, πρέπει να σκεφτεί πολύ όταν τον ρωτούν πού στον κόσμο δεν έχει κάνει ακόμα σερφ, όταν δείχνει στην AZ το εργοτάξιο μήκους 180 μέτρων και πλάτους 120 μέτρων αυτής της μελλοντικής γιγαντιαίας πισίνας στο Hallbergmoos.

Η O2 δίνει χρήματα για την εγκατάσταση σέρφινγκ στα βόρεια του Μονάχου

Με την ιδέα του για μια υδάτινη δεξαμενή με κυλιόμενα – όχι στάσιμα – κύματα, κατάφερε εν τω μεταξύ να εμπνεύσει και έναν ισχυρό χορηγό.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την Τρίτη, ακόμη και το όνομα της τοποθεσίας θα πάρει το όνομα αυτής της ιδιαίτερης συνεργασίας: O2 Surftown θα είναι το όνομα αυτού.

Ο διευθυντής της O2 Michael Falkensteiner είναι ενθουσιασμένος. “Αν πετάξετε πάνω από την περιοχή με αεροπλάνο, θα μπορείτε να διαβάσετε το ‘O2-Surftown’ στο νερό”, λέει.

Και εδώ κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου, άλλωστε, πετούν αρκετά αεροπλάνα.

Υπάρχουν μόνο έξι άλλες εγκαταστάσεις όπως το O2 Surftown παγκοσμίως

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο έξι εγκαταστάσεις παγκοσμίως που λειτουργούν με αυτή την τεχνολογία στο Hallbergmoos: με τεχνητά παραγόμενα κύματα των οποίων η ένταση μπορεί να ελεγχθεί σταδιακά. Η Boehm-Tettelbach το γνωρίζει καλά αυτό.

Το κόστος κατασκευής: περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, ένα στάσιμο κύμα όπως αυτό στο Eisbach δεν έχει καμία σχέση με το σερφινγκ σε φυσικό κύμα.

Γι’ αυτό ο άνθρωπος του νερού Boehm-Tettelbach – μεγάλος οπαδός του θαλασσινού νερού – είχε ένα όραμα πριν από περίπου οκτώ χρόνια: “Ήθελα να φέρω τη θάλασσα στο Μόναχο”, λέει.

Εκείνη την εποχή εργαζόταν στο πρακτορείο του Planworx, όταν ένας συνάδελφός του του είπε ότι υπήρχαν προηγμένες γεννήτριες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κυμάτων που μοιάζουν με φυσικά κύματα σε μεγάλες πισίνες.

62 σέρφερ θα μπορούν να σερφάρουν εδώ ταυτόχρονα από τον Ιούνιο του 2024 και μετά

Με κόστος κατασκευής γύρω στα 30 εκατομμύρια, αυτό σίγουρα δεν είναι λάθος. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για έως και 4.000 καλεσμένους.

Είτε πρόκειται για αρχάριους είτε για επαγγελματίες: 62 σέρφερ θα μπορούν να μπαίνουν ταυτόχρονα στην πισίνα από τον Ιούνιο του 2024.

“Αν θέλετε, μπορείτε να καβαλήσετε το ισχυρότερο κύμα για έως και 15 δευτερόλεπτα”, λέει η Boehm-Tettelbach.

Αλλά αυτό είναι περισσότερο για προχωρημένους σέρφερ. Στο μεγάλο κύμα, λέει, μπορείτε πραγματικά να πιέσετε τον εαυτό σας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης