ΝΑΤΟ-Γερμανία: Έρχεται η μεγαλύτερη άσκηση της αεροπορίας

Αυτό το καλοκαίρι, 18 έθνη λαμβάνουν μέρος στο Air Defender 2023, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας ως “συλλογικού αμυντικού κόμβου”. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί και στον εναέριο χώρο της Βαυαρίας.

Η άσκηση Air Defender 2023 αποσκοπεί στην ενίσχυση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Έτσι περιγράφει η Bundeswehr τον στόχο του διακρατικού σεναρίου της άσκησης.

Οι επιχειρήσεις αεροπορικού πολέμου εκπαιδεύονται υπό την ηγεσία της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων, αποσκοπούν στην εκπαίδευση της αντιδραστικότητας και της κοινής δύναμης των συμμετεχόντων στρατιωτών. Η Γερμανία θα είναι η χώρα υποδοχής των ελιγμών.

Ορισμένες από τις πιο προηγμένες ιπτάμενες μηχανές (πολεμικά αεροσκάφη) θα πετάξουν και πάνω από τη Βαυαρία.

Air Defender 2023 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο: πάνω από 10.000 στρατιώτες συμμετέχουν – και στη Βαυαρία

Η Bundeswehr περιγράφει την άσκηση ως “τη μεγαλύτερη άσκηση αναδιάταξης από τότε που δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ”. Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 23 Ιουνίου 2023.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες με 210 αεροσκάφη από 18 κράτη. Περισσότερα από 100 αεροσκάφη προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Εκτός από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, συμμετέχουν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Σουηδία, η Ελλάδα και η Γαλλία, μεταξύ άλλων.

Η Bundeswehr τονίζει ότι “το σχέδιο αυτό βασίζεται σε μια καθαρά αμυντική πρόθεση εκπαίδευσης”. Η Γερμανία θα αποτελέσει έναν κόμβο συλλογικής άμυνας εντός της Ευρώπης.

Θα υπάρξουν πέντε τοποθεσίες για την άσκηση στη Γερμανία και μία από αυτές είναι στη Βαυαρία. Μία από τις τοποθεσίες είναι η αεροπορική βάση Lechfeld στη Βαυαρία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Γερμανίας και βρίσκεται στην περιοχή του Άουγκσμπουργκ.

Χρησιμοποιείται επίσης ως εναλλακτικό αεροδρόμιο για το σμήνος 74 της τακτικής αεροπορίας.

Αεροπορική βάση Lechfeld

Η αεροπορική βάση Lechfeld κατασκευάστηκε το 1912 και βρίσκεται στην περιφέρεια του Άουγκσμπουργκ.

Είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Γερμανία που έχει βάση η μοίρα της 74ης τακτικής αεροπορίας. Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται επίσης για πολιτικούς σκοπούς.

Τα άλλα τέσσερα βρίσκονται στο Hohn στο Σλέσβιχ-Χολστάιν, στο Laage στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στο Wunstorf στην Κάτω Σαξονία και στο Spangdahlem στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά F-35 stealth θα πετάξουν για πρώτη φορά πάνω από τον γερμανικό εναέριο χώρο.

Air Defender: Περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι αντίστοιχες διαδρομές στον γερμανικό εναέριο χώρο θα είναι κλειστές για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία.

Η περίοδος της Air Defender 2023 δεν συμπίπτει με τις διακοπές της Πεντηκοστής των βαυαρικών σχολείων.

Οι διακοπές του Πεντηκοστής  θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου και η άσκηση θα ξεκινήσει μόλις στις 12 Ιουνίου.

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα διεξαχθούν οι ασκήσεις, όπως το Lechfeld στη Βαυαρία και η περιοχή του Augsburg, πρέπει να αναμένουν αυξημένη ηχορύπανση.

Το πώς ακριβώς θα είναι η εκπαίδευση, οι ώρες πτήσης και οι διαδρομές πάνω από τη Βαυαρία είναι ακόμη ασαφές.

Ωστόσο, οι στρατιώτες θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται από τη βάση της πολεμικής αεροπορίας στο Lechfeld στην περιφέρεια του Άουγκσμπουργκ και τη διοικητική περιφέρεια της Σουαβίας.

Η Γερμανική Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών ανησυχεί για τους περιορισμούς που θα έχει η άσκηση και το κλείσιμο του εναέριου χώρου στην πολιτική εναέρια κυκλοφορία.

Θέλει να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι καθυστερήσεις στις πτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Για το σκοπό αυτό, η ομοσπονδιακή ένωση βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας άλλων χωρών και τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Eurocontrol.

“Προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εναέρια κυκλοφορία, οι εταιρείες χρειάζονται τώρα επειγόντως πληροφορίες σχετικά με το ποια τμήματα εναέριου χώρου θα κλείσουν και πότε.

Επιπλέον, ο αντίκτυπος της στρατιωτικής άσκησης στον ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένο γερμανικό εναέριο χώρο θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο”, δήλωσε εκπρόσωπος της Bundesverband στο 24Rhein.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης