Νέα μόδα στη Γερμανία: Ακτιβιστές προκαλούν ζημιές σε SUV

Για άλλη μια φορά, ακτιβιστές για το κλίμα προκάλεσαν ζημιές σε SUV σε γερμανικές πόλεις. Αυτή τη φορά, εννέα SUV έγιναν επίσης στόχος στη Βόννη

Στη Βόννη, ακτιβιστές για το κλίμα προκάλεσαν ζημιές σε συνολικά εννέα SUV και έσκασαν τα ελαστικά τους.

Αυτό ανακοίνωσε η ομάδα “The Tyre Extinguishers” μέσω του Twitter και της ιστοσελίδας της. Οι ακτιβιστές έχουν θέσει ως στόχο τους να παραλύσουν τα SUV και να δραστηριοποιηθούν διεθνώς.

Οι υλικές ζημιές στη Βόννη είναι μέρος μιας σειράς επιθέσεων σε SUV που πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ διαφορετικές χώρες. Για παράδειγμα, επίσης στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός από τις υλικές ζημιές στη Βόννη, παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν επίσης στο Βερολίνο, το Έσσεν, το Ανόβερο και το Σααρμπρίκεν το βράδυ της Τρίτης.

Σε όλες τις επιθέσεις στις οκτώ χώρες, συνολικά περίπου 900 SUV υπέστησαν ζημιές μέσα σε μία νύχτα.

“Τα SUV είναι περιττά και επικίνδυνα”

Στις αρχές Νοεμβρίου, η ομάδα ανέλαβε επίσης την ευθύνη για υλικές ζημιές στην Κολωνία. Εκείνη την εποχή, 15 SUV ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της πόλης μέσα σε μια νύχτα.

Η ομάδα θεωρεί ότι τα SUV δεν αποτελούν κίνδυνο μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιθέσεις στοχεύουν επίσης τα SUV με ηλεκτροκινητήρες.

“Ένα παιδί που σκοτώνεται από ένα SUV δεν ενδιαφέρεται αν είναι ηλεκτρικό ή όχι”, γράφει η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης