Νέα τεχνολογία στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης

Οι επιβάτες του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης θα μπορούν στο μέλλον να ταξιδεύουν ταχύτερα. Ένας νέος σαρωτής υπόσχεται λιγότερο ψάξιμο και αναζήτηση μπροστά από τον έλεγχο των χειραποσκευών.

Έχω πραγματικά βγάλει όλα τα σημαντικά από την τσάντα μου; Μήπως έχω παραβλέψει κάτι ύποπτο;

Ποιος δεν έχει βιώσει αυτές τις πιεστικές ερωτήσεις στην ουρά πριν από τον έλεγχο ασφαλείας για τις χειραποσκευές; Η νέα τεχνολογία σάρωσης στοχεύει να εξουδετερώσει αυτόν τον παράγοντα άγχους – τουλάχιστον εν μέρει.

Στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου Albrecht Dürer της Νυρεμβέργης, θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία ένας νέος σαρωτής υψηλής τεχνολογίας για τον έλεγχο των χειραποσκευών.

Στο μέλλον, θα χρησιμοποιείται σε μία από τις περίπου δέκα γραμμές check-in. Και θα μπορεί να ελέγχει ακόμη καλύτερα τις τσάντες και τις μικρές βαλίτσες.

Για το σκοπό αυτό, ο σαρωτής χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία αξονικής τομογραφίας, δηλαδή τομογραφία υπολογιστή – όπως έχει ήδη δοκιμαστεί στην ιατρική. Επιτρέπει λεπτομερείς τρισδιάστατες εικόνες και μεγαλύτερο όγκο δεδομένων.

Αεροδρόμιο Νυρεμβέργης: Νέα τεχνολογία CT για ελέγχους ασφαλείας

Αυτό διευκολύνει τους επιβάτες. Επειδή στο μέλλον μπορούν να αφήνουν φορητούς υπολογιστές, άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και επιτρεπόμενα υγρά στις χειραποσκευές τους στο σταθμό του νέου αξονικού τομογράφου.

Στο μέλλον, δεν θα χρειάζεται να τα ξεπακετάρουν και να τα βάζουν στην ειδική λεκάνη.

Έτσι, το ψάξιμο και η αναζήτηση σε τσάντες και βαλίτσες θα ανήκουν στο παρελθόν – τουλάχιστον για όσους έχουν προλάβει τη λωρίδα ελέγχου με το νέο σαρωτή.

Αυτό ικανοποιεί όχι μόνο τους επιβάτες, αλλά και το προσωπικό ασφαλείας των αερομεταφορών.

Οι αρμόδιοι αναμένουν ότι η νέα συσκευή θα επιταχύνει τη διεκπεραίωση των επιβατών, γεγονός που θα εξασφαλίσει λιγότερη συμφόρηση και μικρότερους χρόνους αναμονής.

“Ωστόσο, στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης δεν υπάρχουν ακόμη εμπειρικά δεδομένα σχετικά με τον βαθμό επιτάχυνσης”, εξηγεί ο Wolfgang Brunner, επικεφαλής του Γραφείου Αεροπορίας της Βόρειας Βαυαρίας στην κυβέρνηση της Κεντρικής Φραγκονίας, η οποία είναι υπεύθυνη για τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

Ο χρόνος θα δείξει αν ο νέος σαρωτής είναι επίσης πιο επιρρεπής σε δυσλειτουργίες. Προς το παρόν, η ζώνη βρίσκεται σε φάση δοκιμής και οι πρώτοι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε αυτήν, εξήγησε ο Brunner στο t-online.

Μόνο όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση θα είναι διαθέσιμο για δημόσια χρήση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Αεροπορίας της Βόρειας Βαυαρίας. Αυτό θα μπορούσε να πάρει μερικές ημέρες ακόμα.

Η τεχνολογία ακτίνων Χ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις άλλες λωρίδες ελέγχου, αλλά θα αντικατασταθεί σταδιακά από την τεχνολογία αξονικής τομογραφίας τα επόμενα χρόνια.

Ο Brunner δεν μπορεί ακόμη να εκτιμήσει πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τις ογκώδεις αποσκευές, από την άλλη πλευρά, οι αξονικοί τομογράφοι χρησιμοποιούνται ήδη ανεξαιρέτως – και λειτουργούν κανονικά εδώ και αρκετό καιρό.

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης δημοσίευσε το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων

Και σύντομα θα μπορούσε να υπάρξει άλλη μια σημαντική ανακούφιση για τους ταξιδιώτες: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν αρχικές σκέψεις για τη χαλάρωση των κανονισμών για τη μεταφορά υγρών. Φυσικά, αυτό θα ίσχυε και στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης.

Σύμφωνα με τον Brunner, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί πότε αυτή η ιδέα θα γίνει συγκεκριμένη. Μέχρι στιγμής, επιτρέπονται 100 ml ανά φιάλη σε διαφανή σακούλα.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ θέλει να αποτρέψει την παράνομη εισαγωγή εκρηκτικών ουσιών στα αεροπλάνα.

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο Albrecht Dürer δημοσίευσε το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων. Σύμφωνα με αυτό, οι ταξιδιώτες από τη Νυρεμβέργη μπορούν να απολαύσουν ένα εκτεταμένο τουριστικό πρόγραμμα.

Από τα τέλη Μαρτίου θα μπορούν να φτάνουν σε 63 προορισμούς χωρίς ενδιάμεσο σταθμό από τη Νυρεμβέργη. Οι πιο συχνοί προορισμοί είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Επίσης: Η αεροπορική εταιρεία Swiss επιστρέφει στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης. Μία από τις μακροβιότερες συνδέσεις, αυτή μεταξύ Νυρεμβέργης και Ζυρίχης, διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

Με το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελβετίας επαναφέρει το δρομολόγιο προς τον δημοφιλή κόμβο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.