Γερμανία: Βίζα για Τούρκους και όχι για άτομα από τη Συρία

Οι άνθρωποι που επλήγησαν από τον σεισμό μπορούν να έρθουν στη Γερμανία με βίζα για τρεις μήνες. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για άτομα από την Τουρκία και πιθανότατα όχι για άτομα από τη Συρία. Η Pro Asyl και η Γερμανο-Συριακή Ένωση Βοήθειας επικρίνουν το γεγονός αυτό και απαιτούν να βρεθεί λύση και για τους Σύριους.

  • Για τους ανθρώπους από τη Συρία που επλήγησαν από τον σεισμό, η τρίμηνη βίζα μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμη.
  • Ο Sofuoğlu, ομοσπονδιακός πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας, απαιτεί οι πόλεις και οι δήμοι να στηρίξουν οικονομικά τους ανθρώπους στη Γερμανία που επλήγησαν από το σεισμό.
  • Η Γερμανο-Συριακή Ένωση Βοήθειας και η Pro Asyl επικρίνουν ότι η βίζα δεν ισχύει για τους ανθρώπους από τη Συρία.

Οι άνθρωποι από την περιοχή του σεισμού υποτίθεται ότι μπορούν να έρθουν στη Γερμανία για τρεις μήνες. Στη συνέχεια πρέπει να επιστρέψουν.

Όλα τα έξοδα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ θα επιβαρύνουν τους συγγενείς τους. Αυτό ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φάσερ.

Εισαγωγή σεισμοπαθών από την Τουρκία στη Γερμανία

Σήμερα είναι σαφές ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών μάλλον δεν θα μπορέσει να κάνει αυτή την προσφορά στα θύματα από τη Συρία.

Εκτός από τα διαβατήρια που λείπουν, εδώ λείπει και η αναμενόμενη εγγύηση για την επιστροφή στην κατεστραμμένη περιοχή μετά το πέρας του χρόνου.

Η Λίνα Φούστοκ από την Ομοσπονδία Γερμανο-Συριακών Συνδέσμων Βοήθειας ζητά άλλη υποστήριξη για τους πληγέντες στη Συρία: “Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε για μια αερομεταφορά από τη βορειοδυτική Συρία.

Ειδικά οι άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι, πρέπει οπωσδήποτε να τους βγάλουμε έξω.

Πρόκειται για γυναίκες, πρόκειται για παιδιά, πρόκειται για ηλικιωμένους και τραυματίες. Πρόκειται για ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για αυτούς τους ανθρώπους, χρειαζόμαστε μια λύση πολύ επειγόντως”. 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους στη Συρία εξαιτίας του σεισμού, επισημαίνει η Φούστοκ.

Χρειάζεται οικονομική βοήθεια από τις πόλεις και τους δήμους

Για τους Τούρκους, η τρίμηνη βίζα θα μπορούσε να είναι μια ανάπαυλα προς το παρόν, λέει ο Gökay Sofuoğlu, ομοσπονδιακός πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας.

Ωστόσο, ελπίζει σε οικονομική στήριξη από τους δήμους: “Γνωρίζω από ορισμένες πόλεις και δήμους ότι αυτή τη στιγμή σκέφτονται να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την παραμονή συγγενών από τη σεισμόπληκτη περιοχή.

Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους αλλά και για τους συγγενείς. Ξέρουμε ότι ούτε οι συγγενείς έχουν τόσα πολλά χρήματα, ακόμη και αν δεσμευτούν να πληρώσουν για τη συντήρηση”.

Αυτό ισχύει και για κάθε επίσκεψη στο γιατρό. Τις τελευταίες ημέρες, ο Gökay Sofuoğlu έχει μιλήσει με πολλούς που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για τη βραχυπρόθεσμη βίζα, για την οποία οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν δέκα έγγραφα: “Για παράδειγμα, έχω έναν στενό γνωστό που έχει χάσει πολλά μέλη της οικογένειάς του.

Τώρα θα ήθελε να φέρει την αδελφή και τα ανίψια του στη Γερμανία”. Ωστόσο, το σπίτι τους δεν θα ξαναχτιστεί μετά από τρεις μήνες.

Pro Asyl: Επιλεκτική αλληλεγγύη

Η Lina Fustock από την Ομοσπονδία Γερμανο-Συριακών Σωματείων Βοήθειας βρίσκει ακατανόητη την επιλεγμένη χρονική περίοδο: “Αυτό δεν είναι η μεγάλη ανθρωπιστική υπόθεση για κανέναν”.

Θα πρέπει να βρεθεί μια κατάλληλη λύση και για τους Σύρους υπηκόους, λέει η Fustock.

Δεδομένου ότι η τρίμηνη βίζα μπορεί να βοηθήσει μόνο τα τουρκικά θύματα, η Pro Asyl κάνει λόγο για επιλεκτική αλληλεγγύη προς τους Τούρκους και τους Σύρους σεισμόπληκτους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.