Οι νέοι της Γερμανίας είναι λάτρεις του ανθυγιεινού φαγητού

Τι έδειξε μελέτη για παιδιά και εφήβους: Το γρήγορο φαγητό, τα γλυκά, τα αναψυκτικά και το κρέας στις αγαπημένες τους προτιμήσεις

Οι νέοι της Γερμανίας τρέφονται ανθυγιεινά καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος και λουκάνικων, τρώγοντας πολλά γλυκά και πίνοντας αρκετά αναψυκτικά.

Εν ολίγοις η διατροφή που κάνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στην Γερμανία είναι πλήρως ανθυγιεινή και πολύ μακριά από την σωστή και υγιεινή που περιέχει εκτός των άλλων φρούτα και λαχανικά.

Η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα της κατανάλωσης τροφών με πολλά λιπαρά, η οποία αποτελεί επιδημία για την Ευρώπη σε ανήλικους και ενήλικες.

Οι υπέρβαροι ενήλικες είναι περισσότεροι από τους φυσιολογικού βάρους ενήλικες και σχεδόν ένα στα τρία παιδιά πάσχει από παχυσαρκία. Αυτό ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην «Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Έκθεση για την Παχυσαρκία 2022».

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε EsKiMo II για την διατροφή από το Γερμανικό Ινστιτούτο “” Robert Koch διερεύνησε πώς τρώνε τα παιδιά και οι έφηβοι στη Γερμανία.

Σε αυτήν συμμετείχαν 2.644 παιδιά και έφηβοι ηλικίας έξι έως 17 ετών και συγκρίθηκαν οι ποσότητες τροφίμων που πραγματικά καταναλώθηκαν με τις συστάσεις του ερευνητικού τμήματος παιδικής διατροφής (FKE) της Πανεπιστημιακής Κλινικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής στο Μπόχουμ.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε το RKI στη διατροφική του μελέτη, οι πραγματικές διατροφικές συνήθειες των παιδιών και των εφήβων στη Γερμανία απέχουν πολύ από τις συστάσεις της βελτιστοποιημένης μικτής διατροφής.

Επιβεβαιώθηκε ότι οι νέοι καταναλώνουν πολύ λίγα φρούτα, λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά πάρα πολλά γλυκά, αναψυκτικά, λουκάνικα και κρέας.

Παχυσαρκία στην Γερμανία

Στην Βαυαρική χώρα, ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων που είναι υπερβολικά παχύσαρκα έχει αυξηθεί κατά το ήμισυ περίπου σε σύγκριση με τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Ο επιπολασμός έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο 15% δηλαδή το ένα τρίτο των παιδιών και εφήβων, έχουν υπερβολικό βάρος που θεωρούνται παχύσαρκα.

Από τα στοιχεία των Γερμανικών αρχών καταγράφηκε ότι τα περιστατικά παχυσαρκίας στην παιδική και εφηβική ηλικία είναι συχνότερα σε κοινωνικά υποβαθμισμένες οικογένειες και ιδιαίτερα σε εκείνες στις οποίες οι γονείς είναι επίσης υπέρβαροι.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ακόμη και ένας γονέας που είναι υπέρβαρος αυξάνει τον λόγο πιθανοτήτων για παιδική παχυσαρκία κατά τρεις φορές, σε σύγκριση με τον κίνδυνο παχυσαρκίας των παιδιών που οι γονείς τους έχουν φυσιολογικό βάρος.

Όταν μάλιστα και οι δύο γονείς είναι παχύσαρκοι, ο λόγος των πιθανοτήτων οκταπλασιάζεται.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων, η οποία επηρεάζεται σημαντικά από τους γονείς και τους στενούς φροντιστές τους.

Πηγή: Η βραδυνή

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.