Νέοι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στη Γερμανία

Νέοι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στη Γερμανία: Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, η βουλή ψήφισε περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Διαβάστε στο #GRland τι ακριβώς θα αλλάξει προς το καλύτερο στο μέλλον.

Η γερμανική βουλή ψήφισε νέους κανονισμούς για τους εργαζόμενους που αποσκοπούν στην εξασφάλιση διαφανών και αξιόπιστων συνθηκών εργασίας. Η δέσμη νόμων υλοποιεί μια οδηγία της ΕΕ.

Περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους στη Γερμανία

Όλοι οι εργαζόμενοι θα επωφεληθούν από τη νέα νομοθετική δέσμη. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση γραπτής καταγραφής σημαντικών συμφωνιών σχετικά με τις υπερωρίες ή τα διαλείμματα ανάπαυσης. Η υποχρεωτική κατάρτιση των εργαζομένων πρέπει επίσης να είναι δωρεάν στο μέλλον.

Επιπλέον, θα περιοριστούν οι δυνατότητες δοκιμαστικής περιόδου για τις θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Αυτά είναι όλα τα ψηφίσματα με μια ματιά για τους εργαζόμενους στη Γερμανία

  • Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις βασικές πτυχές της σχέσης εργασίας πρέπει να παρέχονται έγκαιρα και γραπτώς.
  • Η μέγιστη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου πρέπει να αναφέρεται κατά την έναρξη της σχέσης εργασίας.
  • Υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλής απασχόλησης, η απαγόρευση των ρητρών αποκλειστικότητας και οι περιορισμοί στις ρήτρες.
  • Για τους εργαζόμενους των οποίων το πρόγραμμα εργασίας είναι περισσότερο απρόβλεπτο, πρέπει να δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού της εργασίας με εύλογη προειδοποίηση.
  • Επεκτείνονται οι κανόνες για την πρόληψη της κατάχρησης των συμβάσεων μηδενικής απασχόλησης.
  • Πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα γραπτής απάντησης σε αιτήματα μεταφοράς σε μορφή απασχόλησης με ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας.
  • Δικαίωμα σε δωρεάν κατάρτιση σε περίπτωση δέσμευσης του εργοδότη: Αυτή πρέπει στη συνέχεια να πληρωθεί από την επιχείρηση.

Γιατί ψηφίστηκαν οι νέοι κανόνες για τους εργαζόμενους στη Γερμανία

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε όλες τις σχέσεις απασχόλησης μπορούν να επωφεληθούν από τα νέα δικαιώματα. Αυτό ισχύει επίσης, για παράδειγμα, για τους εργαζόμενους με συμβάσεις μηδενικού ωραρίου.

Υποστήριξε την προσπάθεια του GRland

Θέλεις να διαβάζεις περισσότερα χρήσιμα άρθρα για την ζωή στη Γερμανία; Ακολούθησε μας στο Facebook και στήριξε την προσπάθεια μας, δωρεάν, με ένα σου κλικ ΕΔΩ.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.