Ντίσελντορφ: Εγκαινιάστηκε η πρώτη πινακίδα σε αραβική γραφή

Το Ντίσελντορφ διαθέτει πλέον την πρώτη πινακίδα οδού στην αραβική γραφή. Η πινακίδα έχει σκοπό να συμβολίσει την ποικιλομορφία της γειτονιάς.

Η πόλη του Ντίσελντορφ εγκατέστησε για πρώτη φορά μια πινακίδα οδού στην αραβική γραφή. Πάνω από την επιγραφή Ellerstraße στη συνοικία Oberbilk, μπορείτε πλέον να διαβάσετε και “شارع إلَرْ”.

Πολλοί άνθρωποι με μαροκινό και αράβικο υπόβαθρο ζουν στο Oberbilk εδώ και πολλές γενιές.

Η αραβική πινακίδα έχει σκοπό να ενισχύσει την ποικιλομορφία της γειτονιάς και τη σχέση μεταξύ της συνοικίας και της κοινότητας.

Είναι ένα ακόμη σημάδι εκπροσώπησης και συνοχής, δήλωσε ο Samy Charchira (Πράσινοι), δημοτικός σύμβουλος του Oberbilk και εκπρόσωπος της πολιτικής ένταξης της δημοτικής ομάδας.

Θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ πινακίδες

“Οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν βοηθήσει στην οικοδόμηση της χώρας μας. Γι’ αυτό αξίζουν σεβασμό, εκτίμηση αλλά και εκπροσώπηση.

Χαίρομαι που το περιφερειακό συμβούλιο έχει θέσει ένα σημάδι γι’ αυτό με τις δύο πρόσθετες πινακίδες”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Dietmar Wolf, σχολιάζοντας τη νέα πινακίδα.

Στην Immermannstraße του Ντίσελντορφ υπάρχει ήδη μια ιαπωνική πινακίδα στον δρόμο εδώ και περίπου ένα χρόνο. Έτσι, η αραβική πινακίδα δεν είναι η πρώτη σε ξένη γλώσσα.

Θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ δίγλωσσες πινακίδες σύμφωνα με απόφαση της πόλης.

Πολλά σχόλια μίσους στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με το WDR, ο σύλλογος “Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στο Ντίσελντορφ” χρειάστηκε να υπομείνει πολλά σχόλια μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας μιας ανάρτησης με τη φωτογραφία της νέας πινακίδας οδού.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Hildegard Düsing-Krems, δήλωσε στο WDR ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να κλείσει τη λειτουργία σχολιασμού κάτω από την ανάρτηση λόγω πλημμυρίδας σχολίων μίσους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.