Έρχονται τα νυχτερινά S-Bahn στη Νυρεμβέργη και τα περίχωρα

Εδώ και πολλά χρόνια, η Νυρεμβέργη και η γύρω περιοχή περιμένουν τα νυχτερινά τρένα S-Bahn, τα οποία υποτίθεται ότι θα έφερναν με ασφάλεια τους επισκέπτες στο σπίτι τους, ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Τώρα το σχέδιο γίνεται πραγματικότητα. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η 11η Δεκεμβρίου θα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για τη νυχτερινή ζωή της Μέσης Φραγκονίας. Θα υπάρξουν ως συνήθως – αλλά μια θεμελιώδης αλλαγή είναι πιθανό να αλλάξει πολλά, ειδικά για τους ανθρώπους από τα περίχωρα της Νυρεμβέργης.

Με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, τα λεγόμενα νυχτερινά τρένα S θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά. Στο μέλλον, θα φέρνουν με ασφάλεια τους ανθρώπους στα σπίτια τους σε όλες σχεδόν τις γραμμές το Σαββατοκύριακο.

Τα νυχτερινά S-Bahn αποτελούν μια πολυαναμενόμενη επέκταση των νυχτερινών λεωφορείων που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα, ωστόσο, θα εξυπηρετούνται και πόλεις όπως το Άνσμπαχ, το Μπάμπεργκ και το Ροθ – και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ένα νυχτερινό S-Bahn κάθε ώρα

Οι πρόσθετες αμαξοστοιχίες θα δρομολογούνται τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής και θα κινούνται στις γραμμές S1 έως S4 καθώς και στην S6.

Τα τρένα θα εκτελούν δρομολόγια τριών ωρών περισσότερο από ό,τι πριν – το τελευταίο S1, για παράδειγμα, θα εκτελεί δρομολόγια στις 3:49 αντί για 0:49.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, κάθε γραμμή θα εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ώρα.

Ωστόσο, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο ακριβές χρονοδιάγραμμα: Η τελευταία γραμμή S1 σταματά στο Erlangen, για παράδειγμα, και δεν συνεχίζει προς το Bamberg ως συνήθως. Όπως και να ‘χει, το νυχτερινό S-Bahn ισοδυναμεί με επανάσταση στις μεταφορές στην Κεντρική Φραγκονία.

Έτσι, η Νυρεμβέργη έρχεται στο ίδιο επίπεδο με το Μόναχο, το οποίο διαθέτει παρόμοια υπηρεσία εδώ και πολλά χρόνια.

Επανειλημμένα, οι οργανώσεις νεολαίας των πολιτικών κομμάτων ειδικότερα αγωνίστηκαν για το σχέδιο, αλλά συνάντησαν σημαντική αντίσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.