Χριστούγεννα: Αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων στη Γερμανία

Χριστούγεννα: Αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων στη Γερμανία

Είτε στέλνετε κάλτσες σε έναν φίλο σας στο Λονδίνο, είτε μια λίστα με τις χριστουγεννιάτικες ευχές σας στον Άγιο Βασίλη στο Βόρειο Πόλο – δείτε τι πρέπει να ξέρετε για την αποστολή δεμάτων από τη Γερμανία αυτά τα Χριστούγεννα.

Μην το αφήνετε για την τελευταία στιγμή

Τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, οι υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων στη Γερμανία θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Logistics Δεμάτων (BIEK), κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα πραγματοποιούνται περίπου 20 εκατομμύρια αποστολές την ημέρα.

Ως εκ τούτου, όλες οι μεγάλες ταχυδρομικές υπηρεσίες συνιστούν στους πελάτες τους να αποστέλλουν τις τυποποιημένες αποστολές τους όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Αν θέλετε να είστε απολύτως σίγουροι ότι το δέμα σας θα φτάσει εγκαίρως πριν από τις γιορτές, δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελευταία ημέρα.

Σύγκριση τιμών

Υπάρχουν πολλές ταχυδρομικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη Γερμανία και οι τιμές παράδοσής τους διαφέρουν. Ορισμένες υπηρεσίες υπολογίζουν την τιμή για ένα πακέτο με βάση το βάρος, ενώ άλλες το κάνουν με βάση το μέγεθος.

Έτσι, αν, για παράδειγμα, στέλνετε ένα μικρό, βαρύ δώρο, ένας διαφορετικός πάροχος μπορεί να είναι φθηνότερος από ό,τι αν στέλνετε ένα μεγάλο, ελαφρύ κουτί.

Η ηλεκτρονική σφράγιση της αποστολής σας και η εκτύπωση της δικής σας ετικέτας δέματος μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ορισμένες εταιρείες παραλαμβάνουν τα δέματα από το σπίτι κατόπιν αιτήματος – αλλά αυτό κοστίζει μερικά ευρώ επιπλέον. Ιστοσελίδες σύγκρισης, όπως οι Paketda και Packlink, μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις φθηνότερες τιμές.

Αποφύγετε τις ουρές

Τα γραφεία της Deutsche Post μπορεί να γεμίσουν πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά πολλά μικρότερα καταστήματα δέχονται επίσης δέματα για λογαριασμό της DHL.

Οι ουρές και οι χρόνοι αναμονής είναι συνήθως μικρότεροι στα μικρότερα καταστήματα και οι πελάτες μπορούν να βρουν σημεία παράδοσης κοντά τους στον ιστότοπο της DHL.

Η Hermes και η DPD προσφέρουν επίσης ένα πυκνό δίκτυο σημείων αποδοχής, κυρίως μικρά καταστήματα, περίπτερα ή βενζινάδικα, ιδίως στις πόλεις.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει τα πάντα σωστά

Για να βεβαιωθείτε ότι τα δώρα σας θα φτάσουν με ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση είναι σωστή και εμφανής.

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τυχόν παλιούς γραμμωτούς κωδικούς από προηγούμενα πακέτα και αποφύγετε τον πειρασμό να διακοσμήσετε το ταχυδρομικό πακέτο με φιόγκους ή διακοσμητικά, καθώς αυτά μπορεί να μπερδευτούν στα μηχανήματα διαλογής και να σκίσουν τα πακέτα.

Εάν στέλνετε δέματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα επιπλέον έντυπο τελωνειακής δήλωσης.

Προθεσμίες δεμάτων στη Γερμανία

Όλες οι μεγάλες ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για διαφορετικούς προορισμούς, τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω.

Λάβετε υπόψη ότι οι χρόνοι παράδοσης μπορεί να υπόκεινται σε καθυστερήσεις στη χώρα προορισμού.

Deutsche Post και DHL στη Γερμανία

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες, επιστολές και καρτ ποστάλ που αποστέλλονται εντός της Γερμανίας πρέπει να αποσταλούν πριν από το άδειασμα του γραμματοκιβωτίου (αυτό αναγράφεται συνήθως στο γραμματοκιβώτιο) στις 22 Δεκεμβρίου, εάν θέλετε να φτάσουν στον προορισμό τους μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Για τα δέματα, η προθεσμία είναι νωρίτερα: πρέπει να ταχυδρομηθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Οι αποστολές προς τις γειτονικές χώρες της Γερμανίας: Δανία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Αυστρία πρέπει να είναι καθ’ οδόν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ τα δέματα προς Γαλλία και Ιταλία πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου), η προθεσμία λήγει στις 12 Δεκεμβρίου για την κανονική αποστολή και στις 13 Δεκεμβρίου για την premium αποστολή.

Όποιος επιθυμεί να στείλει ένα δέμα σε παραλήπτη εκτός Ευρώπης πρέπει να στείλει το δέμα του πολύ νωρίτερα.

Η κανονική προθεσμία αποστολής της 29ης Νοεμβρίου έχει παρέλθει, αλλά, με επιπλέον χρέωση, τα δέματα μπορούν να σταλούν μέχρι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα: Αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων στη Γερμανία
Deutsche Post και DHL στη Γερμανία | By Global-Pics

DPD στη Γερμανία

Η DPD υπόσχεται να παραδώσει τα εγχώρια δέματα μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, εάν παραδοθούν στο κατάστημα δεμάτων το αργότερο μέχρι τις 12 μ.μ. της 21ης Δεκεμβρίου.

Για τις παραλλαγές Prio και Express, η τελευταία ημερομηνία παράδοσης είναι η 23η Δεκεμβρίου, επίσης στις 12 μ.μ. Για τις αποστολές προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η προθεσμία λήγει στις 17 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.

Για αποστολές εκτός Ευρώπης, μπορείτε να βρείτε τον απώτατο δυνατό χρόνο αποστολής χρησιμοποιώντας τον υπολογισμό του χρόνου διαμετακόμισης στον ιστότοπο της DPD.

Hermes στη Γερμανία

Η Hermes έχει ως στόχο να παραδώσει τις αποστολές εντός Γερμανίας πριν από τα Χριστούγεννα, εφόσον παραδοθούν μέχρι τις 12 μ.μ. της 21ης Δεκεμβρίου.

Η τελευταία ημερομηνία για αποστολές προς άλλες χώρες της ΕΕ κυμαίνεται μεταξύ 12 Δεκεμβρίου (για πακέτα προς την Ελλάδα, για παράδειγμα) και 20 Δεκεμβρίου (για πακέτα προς την Αυστρία), ανάλογα με τη χώρα προορισμού. Λεπτομερή επισκόπηση μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της υπηρεσίας δεμάτων.

UPS στη Γερμανία

Τα δέματα χωρίς επιλογή express θα πρέπει να ταχυδρομηθούν το αργότερο μέχρι τις 12 μ.μ. της 20ής Δεκεμβρίου, προκειμένου να παραδοθούν εντός Γερμανίας μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Με την επιλογή express, το δέμα μπορεί επίσης να παραδοθεί στις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 μ.μ. και, για όσους το έχουν αφήσει για την τελευταία στιγμή, τα δέματα UPS Express Saturday Delivery μπορούν να σταλούν μέχρι τις 6 μ.μ. της 23ης Δεκεμβρίου.

Για την κανονική αποστολή εντός της Ευρώπης, οι χρόνοι παράδοσης των δεμάτων κυμαίνονται από 1 ημέρα (για παράδειγμα, στην Αυστρία και την Ιταλία) έως περισσότερες από 3 ημέρες (στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Πορτογαλία). Τα πακέτα που θα παραληφθούν μέχρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6μμ, θα φτάσουν συνήθως μέχρι το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να μάθετε ακριβέστερους χρόνους παράδοσης και να προσδιορίσετε το κόστος χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή παράδοσης στον ιστότοπο της UPS.

GLS στη Γερμανία

Για όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία δεμάτων GLS, η προθεσμία για αποστολές εντός Γερμανίας λήγει στις 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και για τις γειτονικές χώρες της ΕΕ στις 20 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η προθεσμία για αποστολές προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες λήγει στις 19 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης