Ο γερμανικός εναέριος χώρος θα κλείσει προσωρινά: Επιπτώσεις…

Ο γερμανικός εναέριος χώρος θα κλείσει προσωρινά

Δώδεκα ημέρες, 25 συμμετέχοντα κράτη, περίπου 240 αεροσκάφη – σύμφωνα με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, η μεγαλύτερη άσκηση στρατιωτικής ανάπτυξης στην ιστορία του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει σε γερμανικό έδαφος στα μέσα Ιουνίου. Η μεγάλης κλίμακας άσκηση θα επηρεάσει επίσης τις προγραμματισμένες και τις πτήσεις διακοπών.

Στο πλαίσιο του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εστιάζουν επίσης περισσότερο στην κοινή άμυνα.

Με την ονομασία “Air Defender 23”, η μεγαλύτερη άσκηση αεροπορικής συνεργασίας στην ιστορία του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου στη Γερμανία υπό την ηγεσία της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας – με περίπου 10.000 συμμετέχοντες από 25 κράτη.

Αν και ο εναέριος χώρος θα είναι κατά διαστήματα κλειστός, η Luftwaffe δεν αναμένει διαταραχές στην πολιτική εναέρια κυκλοφορία – αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις.

Ο σχεδιασμός της άσκησης μεγάλης κλίμακας έχει ξεκινήσει από το 2018 και περισσότερα από 240 αεροσκάφη αναμένεται να επιχειρήσουν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την Luftwaffe, οι περίπου 200 αποστολές ανά ημέρα – οι οποίες θα απογειώνονται κυρίως από το Jagel/Hohn στο Schleswig-Holstein, το Wunstorf στην Κάτω Σαξονία και το Lechfeld στη Βαυαρία – θα πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα.

Για διάστημα έως και τεσσάρων ωρών, οι τρεις διάδρομοι πτήσεων που χρησιμοποιούνται στη βόρεια, νότια και ανατολική Γερμανία θα είναι κλειστοί για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία.

Παρ’ όλα αυτά, η άσκηση αναμένεται να έχει ελάχιστες επιπτώσεις στις προγραμματισμένες και τις πτήσεις διακοπών.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, δεν αναμένονται ακυρώσεις πτήσεων από την πλευρά των πολιτικών αεροσκαφών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα διαφόρων μελετών από τον Γερμανικό Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας.

Παρόλο που μεμονωμένα πολιτικά αεροσκάφη θα πρέπει να προγραμματίσουν παρακάμψεις κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου, αυτό θα σημαίνει μόνο καθυστερήσεις λίγων λεπτών το πολύ.

Μένει να δούμε αν η άσκηση δεν θα έχει όντως συνέπειες για τους παραθεριστές και τους εργαζόμενους.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης