Οι σιδηρόδρομοι θα “παραλύσουν για εβδομάδες” στη Γερμανία;

Αφού ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων έληξε χωρίς αποτέλεσμα, θα μπορούσε κανείς να το περιμένει. Τώρα το συνδικάτο σιδηροδρομικών EVG ανακοίνωσε νέες προειδοποιητικές απεργίες – μεγαλύτερες από τις προηγούμενες.

Το συνδικάτο σιδηροδρομικών EVG αυξάνει την πίεση στη μισθολογική διαμάχη με την Deutsche Bahn.

Η επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Cosima Ingenschay ανακοίνωσε νέες και ακόμη πιο σοβαρές προειδοποιητικές απεργίες στην “Süddeutsche Zeitung”.

Σύμφωνα με την Ingenschay, οι σιδηρόδρομοι ευθύνονται για τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας.

Οι σιδηρόδρομοι θα “παραλύσουν για εβδομάδες” στη Γερμανία

“Οι επόμενες απεργίες θα διαρκέσουν περισσότερο”, δήλωσε η διαπραγματευτής της EVG στην εφημερίδα.

“Οι επιπτώσεις πρέπει προφανώς να είναι πιο μαζικές για να πλήξουν τον εργοδότη”. Εάν χρειαστεί, οι σιδηρόδρομοι θα μπορούσαν να “παραλύσουν για εβδομάδες”.

Ήταν νοητό το ενδεχόμενο το συνδικάτο να καλέσει διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες να απεργήσουν η μία μετά την άλλη, όπως οι ελεγκτές τρένων και οι εργαζόμενοι συντήρησης, ή να θέσει διαφορετικές περιφερειακές προτεραιότητες.

“Το σιδηροδρομικό σύστημα είναι τόσο εύθραυστο που αν βγάλουμε μικρά κομμάτια, όλα θα καταρρεύσουν”, δήλωσε η Ingenschay.

Η EVG κατηγορεί τους σιδηροδρόμους για άγνοια

“Οι σιδηρόδρομοι είναι αυτοί που προκαλούν τις νέες απεργίες”, δήλωσε η Ingenschay στην εφημερίδα.

Δύο προειδοποιητικές απεργίες θα έπρεπε να είναι αρκετές για να επιτευχθεί μια διαπραγματεύσιμη προσφορά μισθών.

“Αλλά ο σιδηρόδρομος προφανώς δεν ενδιαφέρεται για σοβαρές διαπραγματεύσεις”.

Η εταιρεία αγνοεί τα προαπαιτούμενα του συνδικάτου. Για παράδειγμα, οι σιδηρόδρομοι έπρεπε να συμφωνήσουν εκ των προτέρων να συμπεριλάβουν στη συλλογική σύμβαση τον νόμιμο κατώτατο μισθό των δώδεκα ευρώ.

Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών ζητά αύξηση των μισθών κατά δώδεκα τοις εκατό για περίπου 230.000 εργαζόμενους σε περίπου 50 εταιρείες σιδηροδρόμων και λεωφορείων, αλλά τουλάχιστον 650 ευρώ περισσότερα το μήνα.

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη χωρίς αποτέλεσμα.

Οι σιδηροδρομικοί κατηγορούν την EVG για απροθυμία διαπραγμάτευσης

Ο σιδηρόδρομος δεν βλέπει αρκετή προθυμία διαπραγμάτευσης από την πλευρά της EVG.

Είχε κηρύξει τη λήξη των συνομιλιών του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων επειδή το συνδικάτο είχε αρνηθεί να διαπραγματευτεί τη νέα προσφορά του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με τον Martin Seiler, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn, η προσφορά ήταν η υψηλότερη στην ιστορία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει αύξηση μισθών κατά δέκα τοις εκατό για τους εργαζόμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οκτώ τοις εκατό περισσότερα χρήματα για τους εργαζόμενους με υψηλότερα εισοδήματα και πρόσθετη πριμοδότηση 2.850 ευρώ για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού για όλους.

Η επόμενη ημερομηνία διαπραγμάτευσης στον σιδηρόδρομο έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης