Παιδί δεν μπόρεσε να δεχθεί βοήθεια λόγω κίνησης στον δρόμο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Πώς να σχηματίσετε λωρίδα έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία;

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον Α9 κοντά στο Schkeuditz. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ένα παιδί. Χρειαζόταν επειγόντως ιατρική περίθαλψη, αλλά οι διασώστες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος!

Το δυστύχημα συνέβη σε μια περιοχή έργων οδοποιίας μεταξύ του κόμβου Schkeuditz και του κόμβου Großkugel.

Η δημοτική πυροσβεστική υπηρεσία του Wiedemar ήταν η πρώτη που έφτασε στον τόπο του ατυχήματος.

Με πολλά οχήματα έκτακτης ανάγκης, το καθένα με πλάτος όσο ένα φορτηγό, μπόρεσαν αρχικά να περάσουν από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Απίστευτο, οι οδηγοί έκλεισαν στη συνέχεια τη λωρίδα κυκλοφορίας ξανά σε ορισμένα σημεία! Χρειάστηκε μια ώρα μέχρι οι γιατροί των επειγόντων να μπορέσουν να φτάσουν στο σοβαρά τραυματισμένο παιδί.

Οι οδηγοί ήθελαν να δουν τον τόπο του ατυχήματος

Η εκπρόσωπος Nicole Fischer δήλωσε στη BILD: “Μια υπηρεσία διάσωσης που ειδοποιήθηκε μετά το ατύχημα δεν μπόρεσε να περάσει από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης στον τόπο του ατυχήματος λόγω του μποτιλιαρίσματος”.

Μετά την αποτυχία αυτής της πρώτης προσπάθειας, ένα δεύτερο ασθενοφόρο προσπάθησε από διαφορετική τοποθεσία.

Αλλά και πάλι οι οδηγοί μπλόκαραν και η υπηρεσία ασθενοφόρων αναγκάστηκε να διακόψει!

“Το πρόβλημα ήταν οι οδηγοί των φορτηγών που δεν κινούνταν επαρκώς προς τα δεξιά.

Αλλά και οι περίεργοι οδηγοί αυτοκινήτων που στήθηκαν στην ουρά για να μπορέσουν να δουν κάτι από το σημείο του ατυχήματος”, εξηγεί ο Fischer.

Γιατρός έκτακτης ανάγκης στον τόπο του ατυχήματος μόνο μετά από 60 λεπτά

Επειδή οι διασώστες απλά δεν περνούσαν, έπρεπε να έρθει ένα ελικόπτερο. Αλλά το παιδί δεν μπορούσε να μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο “μετά από ιατρική διάγνωση”. Ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο ήταν πολύ μεγάλος!

Για τρίτη φορά ζητήθηκε ασθενοφόρο. Μετά από 60 λεπτά, ο γιατρός των επειγόντων έφτασε τελικά στον τόπο του ατυχήματος – αλλά μόνο επειδή ταξίδευε αντίθετα από την κατεύθυνση της κίνησης.

“Οτιδήποτε πάνω από μισή ώρα είναι ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε μία ώρα από τη στιγμή που σήμανε ο συναγερμός μέχρι τη στιγμή που το παιδί απομακρύνθηκε”, λέει ο Fischer.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης