Σοβαρές παρενέργειες: Η Αρχή προειδοποιεί κατά μάρκας καφέ

Γερμανία: Σοβαρές παρενέργειες: Η Αρχή προειδοποιεί κατά μάρκας καφέ

Υψηλή δόση ενός επιβλαβούς παράγοντα ανακαλύφθηκε σε έναν καφέ καθώς και σε σκόνη τσαγιού που υποτίθεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους…

Η περιφερειακή αρχή Ostalbkreis, που εδρεύει στο Aalen (Βάδη-Βυρτεμβέργη), εξέδωσε την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, προειδοποίηση για τα τρόφιμα, μεταξύ άλλων, για δύο προϊόντα που διακινούνταν μέσω Instagram.

Αυτά φέρονται να περιέχουν το επιβλαβές και παράνομο φάρμακο sibutramine.

Τα προϊόντα που επηρεάζονται είναι τα “Coffee Slim Secret” (ημερομηνία λήξης 01.06.2024) και “Detox Slim Secret” (ημερομηνία λήξης: 19.09.2025), ανακοίνωσε η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της.

Επιπλέον, το φαρμακευτικό προϊόν δεν αναγραφόταν στη συσκευασία.

Θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής για καρδιαγγειακούς ασθενείς, αυξημένη αρτηριακή πίεση, πονοκεφάλους και αϋπνία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν ήδη σημειωθεί θάνατοι.

Ο διανομέας διατάχθηκε να ανακαλέσει το προϊόν από τους καταναλωτές και να αναρτήσει προειδοποίηση στη σελίδα του στο Instagram.

Τα προϊόντα πωλούνταν μέσω των κοινωνικών δικτύων. Εκτός από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, επηρεάζονται και όλα τα υπόλοιπα ομόσπονδα κρατίδια.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης