Μεγάλα σχέδια: Πιο γρήγορα στο αεροδρόμιο του Μονάχου με τρένο;

Το κρατίδιο της Βαυαρίας θέλει να βελτιώσει τη σύνδεση με το αεροδρόμιο με ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων. Το αν και πώς θα εφαρμοστεί αυτό δεν είναι σαφές.

Νέο οικολογικό κτίριο γραφείων στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου

Το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας παρουσίασε την Τρίτη στην Επιτροπή Μεταφορών μια μελέτη που δείχνει πώς θα βελτιωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο. Αυτό θα γίνει σε τέσσερα στάδια. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή κόστος.

Στάδιο 1: Υψηλότερη συχνότητα του S-Bahn του Μονάχου προς το αεροδρόμιο

Ένα πρώτο στάδιο προβλέπει ότι οι γραμμές S1 και S8 προς το αεροδρόμιο θα λειτουργούν με υψηλότερη συχνότητα. Και το Üfex θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από το Ρέγκενσμπουργκ και στη Νυρεμβέργη. Αυτό θα απαιτούσε μικρές αναβαθμίσεις των υποδομών.

Στάδιο 2: S-Bahn από Ούλμ/Άουγκσμπουργκ προς το Μόναχο

Για να συνδεθούν το Άουγκσμπουργκ και το Ουλμ με το περιφερειακό δίκτυο, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η δεύτερη κύρια γραμμή στο Μόναχο.

Αυτό θα επέτρεπε μια γρήγορη σύνδεση από το Άουγκσμπουργκ προς το αεροδρόμιο και επίσης ένα τρένο εξπρές από τον κεντρικό σταθμό του Μονάχου που θα έφτανε στο αεροδρόμιο σε 25 αντί για 40 λεπτά. Το υπουργείο εκτιμά ότι τα δύο αυτά στάδια θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέχρι το 2030.

Στάδιο 3: Υπεραστικές συνδέσεις και εξπρές σύνδεση προς Herrsching

Στο τρίτο στάδιο, το υπουργείο Μεταφορών θα ήθελε να δει το Passau, το Memmingen και το Innsbruck να προσεγγίζονται με υπεραστικές συνδέσεις. Προγραμματίζεται επίσης: σύνδεση εξπρές μεταξύ του Herrsching και του αεροδρομίου.

Στάδιο 4: Από/Προς Μόναχο  Ζυρίχη και Βιέννη

Στο τέλος των σχεδίων θα υπάρξει επέκταση της υπεραστικής κίνησης προς το αεροδρόμιο με απευθείας γραμμές από τη Ζυρίχη ή τη Βιέννη. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να κατασκευαστεί ένας σταθμός ICE δίπλα στο σταθμό του S-Bahn στο αεροδρόμιο.

Κριτική από την Pro Bahn και το SPD

Το SPD στο κρατικό κοινοβούλιο κατήγγειλε ότι το Υπουργείο Μεταφορών χρειάστηκε 25 μήνες μόνο για να εκπονήσει τη μελέτη. Η ένωση επιβατών “Pro Bahn” επικρίνει ιδιαίτερα το τέταρτο στάδιο, δηλαδή τη μελλοντική επέκταση σε σταθμό ICE.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.