Πιστοποιητικό COVID: Η ΕΕ προσθέτει μια νέα λειτουργία ανάκλησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έναν μηχανισμό σε επίπεδο ΕΕ με τον οποίο είναι δυνατή η ανάκληση πλαστών ή εσφαλμένων ψηφιακών πιστοποιητικών COVID της ΕΕ.

Με το μέτρο αυτό, όταν ένα πιστοποιητικό ανακαλείται σε ένα κράτος μέλος, θα φαίνεται άκυρο και στα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Από τον Ιούλιο του 2021 που ξεκίνησε να λειτουργεί το σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, έχουν εκδοθεί πάνω από 1,7 δισ. πιστοποιητικά.

Τα πιστοποιητικά της ΕΕ βοήθησαν στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και λόγω τις επιτυχίας τους αυτής ενίοτε αποτελούν στόχο απατεώνων.

Παρόλα αυτά, ο συνολικός αριθμός των πλαστών ή λανθασμένων πιστοποιητικών παραμένει πολύ χαμηλός.

Όταν εντοπίζονται πλαστά ή λανθασμένα πιστοποιητικά είναι σημαντικό να μπορούν να ανακληθούν.

Ενώ αρκετά κράτη μέλη έχουν ήδη αναπτύξει συστήματα ανάκλησης σε εθνικό επίπεδο, το νέο σύστημα σε επίπεδο ΕΕ θα επιτρέψει την ασφαλή και αποτελεσματική ανάκληση διασυνοριακά, μέσω του EU Gateway.

Η βελτίωση αυτή αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στο σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ.

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.