Ποια χώρα θέλει να κάνει τον ισχυρότερο στρατό της Ευρώπης;

Μαζική ενίσχυση του στρατού.. Η Πολωνία θέλει να γίνει ο ισχυρότερος στρατός της Ευρώπης.. Είναι ανησυχητικό αυτό;

Ο στρατός στη γειτονική με τη Γερμανία χώρα επεκτείνεται μαζικά. Τώρα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας διατύπωσε φιλόδοξους στόχους.

Σύμφωνα με προεκλογική υπόσχεση, ο στρατός της Πολωνίας πρόκειται να γίνει ο ισχυρότερος στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak σε προεκλογική εκδήλωση στην πόλη Wolomin, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαρσοβίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Ο υπουργός, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής επικεφαλής της κυβέρνησης, δήλωσε ότι προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση της εθνικοσυντηρητικής κυβέρνησης στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου.

Το PAP ανέφερε ότι ο Μπλάζτσακ υποσχέθηκε: “Εάν οι ψηφοφόροι, εάν ο λαός μας δώσει άλλη μια θητεία, τότε μπορούμε να ξανασυναντηθούμε εδώ στο Γούλομιν σε δύο χρόνια και τότε μπορώ να σας δείξω ότι ο πολωνικός στρατός θα είναι ο ισχυρότερος στρατός ξηράς στην Ευρώπη”.

Η κυβέρνηση στη Βαρσοβία, υπό την ηγεσία του εθνικοσυντηρητικού Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), είναι ένας από τους πιο αποφασισμένους πολιτικούς και στρατιωτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Ωστόσο, όχι μόνο προμηθεύει τη γειτονική χώρα που δέχεται επίθεση από τη Ρωσία με άρματα μάχης, μαχητικά αεροπλάνα και μεγάλες ποσότητες άλλων εξοπλισμών, αλλά εξοπλίζει δυναμικά και τον δικό της στρατό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης