Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές του Μονάχου είναι φθηνές οι τιμές ακινήτων;

Photo of author

By Νικόλαος Σκριτλής

Το Μόναχο είναι η πιο ακριβή μητρόπολη της Γερμανίας για την αγορά διαμερίσματος. Αυτό είναι το -καθόλου αναπάντεχο- αποτέλεσμα μελέτης της πύλης ακινήτων “immowelt”.

Παρ’ όλα αυτά, η τιμή αγοράς στη βαυαρική πρωτεύουσα εξαρτάται και από την τοποθεσία.

Δεν είναι μυστικό ότι οι τιμές των ακινήτων στο Μόναχο είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Επομένως, πολλοί υποψήφιοι αγοραστές δεν αναζητούν πλέον κατάλληλα διαμερίσματα και σπίτια στην ίδια την πρωτεύουσα του κρατιδίου, αλλά στη γύρω περιοχή.

Η κτηματομεσιτική πύλη “immowelt” διερεύνησε τώρα αν μπορούν ακόμη να βρεθούν προσιτές κατοικίες στην περιοχή του Μονάχου – και πού.

Τιμές αγοράς στο Μόναχο: Πολλά ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε μια σύγκριση των 14 γερμανικών πόλεων με περισσότερους από 500.000 κατοίκους, οι υψηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο χρεώνονται για ακίνητα στο Μόναχο.

Σύμφωνα με την “immowelt”, στην πόλη πληρώνονται κατά μέσο όρο 8.778 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η πύλη ακινήτων χρησιμοποίησε ως σημείο αναφοράς για τη μελέτη υφιστάμενα διαμερίσματα με 75 τετραγωνικά μέτρα, 3 δωμάτια και έτος κατασκευής τη δεκαετία του 1990. Για το Μόναχο, αυτό σήμαινε μέση τιμή αγοράς 658.000 ευρώ.

Σε ορισμένες συνοικίες μπορείτε να εξοικονομήσετε χιλιάδες ευρώ

Αν θέλετε να κάνετε “παζάρι” στο Μόναχο, θα πρέπει να κοιτάξετε στην περιοχή Aubing-Lochhausen-Langwied.

Εδώ, στα 7.301 ευρώ, το τετραγωνικό μέτρο κοστίζει λίγο λιγότερο από 1.500 ευρώ, σχεδόν 17% λιγότερο από τον μέσο όρο της πόλης.

Στο Feldmoching-Hasenbergl (7.686 ευρώ), στο Allach-Untermenzing (7.710 ευρώ) και στο Ramersdorf-Perlach (7.746 ευρώ) μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο περισσότερα από 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τιμές ακινήτων στη Γερμανία: Το Μόναχο προηγείται του Αμβούργου

Σε μια σύγκριση σε ολόκληρη τη Γερμανία, ωστόσο, ακόμη και οι φθηνότερες συνοικίες του Μονάχου εξακολουθούν να είναι ακριβότερες από τον μέσο όρο.

Όλες ξεπερνούν σαφώς τη μέση τιμή της δεύτερης ακριβότερης μητρόπολης, του Αμβούργου (6.404 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο).

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι οι πέντε ακριβότερες συνοικίες της Γερμανίας βρίσκονται στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Όταν αγοράζετε διαμέρισμα στο Altstadt-Lehel, πρέπει να βάλετε ιδιαίτερα βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με 13.898 ευρώ, η τιμή αγοράς ανά τετραγωνικό μέτρο είναι σχεδόν 60% υψηλότερη από τον μέσο όρο της πόλης.

Μικρή διαφορά τιμής κατά την αγορά διαμερίσματος στις συνοικίες του Μονάχου

Στις περιοχές Maxvorstadt (12.321 ευρώ), Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt (11.775 ευρώ), Schwabing-West (10.940 ευρώ) και Au-Haidhausen (10.850 ευρώ), οι κάτοικοι του Μονάχου χρειάζονται επίσης ιδιαίτερα χοντρό πορτοφόλι.

Το υψηλό επίπεδο τιμών αγοράς εξασφαλίζει ότι η διαφορά τιμών στο Μόναχο είναι συγκριτικά χαμηλή. Η κατάσταση είναι διαφορετική στο Αμβούργο.

Ενώ τα διαμερίσματα στις αριστοκρατικές συνοικίες Harvestehude και Rotherbaum κοστίζουν περίπου 10.700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στο Alsterdorf και στο Nienstedten κοστίζουν περίπου 2.300 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το ένα τέταρτο αυτού του ποσού.

Φθηνά διαμερίσματα στα ανατολικά

Ενώ το Μόναχο, με προβάδισμα 37% έναντι του Αμβούργου, είναι σχεδόν αδιαφιλονίκητο στην πρώτη θέση όσον αφορά τις τιμές αγοράς διαμερισμάτων, στα ανατολικά της Ομοσπονδιακής δημοκρατίας είναι σημαντικά φθηνότερα.

Η Λειψία (2.571 ευρώ) και η Δρέσδη (2.718 ευρώ) φέρνουν τα σκήπτρα στη σύγκριση των 14 μεγαλύτερων γερμανικών πόλεων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας, η Νυρεμβέργη, έχει σχετικά μέτριες τιμές για διαμερίσματα.

Ένα τετραγωνικό μέτρο στη φραγκονική μητρόπολη κοστίζει κατά μέσο όρο 3.771 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Μειώνεται ο αριθμός των αρτοποιείων στη Γερμανία

Ψάχνετε για δουλειά στη Γερμανία; Όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε