Ποιο γερμανικό κρατίδιο δίνει τα περισσότερα χρήματα ανά μαθητή;

Οι δαπάνες για την εκπαίδευση στη Βαυαρία το 2021 ανήλθαν σε 10.500 ευρώ ανά μαθητή – αυτό φέρνει το κρατίδιο σαφώς στην πρώτη θέση.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας για το έτος 2021, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Οι δαπάνες περιλαμβάνουν δαπάνες προσωπικού για τα σχολεία και τη διοίκηση, τρέχουσες υλικές δαπάνες και επενδύσεις.

Σε ολόκληρη τη Γερμανία, ο μέσος όρος ήταν 9.200 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία μετά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, πρόκειται για περίπου 500 ευρώ ή πέντε τοις εκατό περισσότερα σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο, ακόμη περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης, 11.500 ευρώ ανά μαθητή.

Τα Hauptschulen επωφελήθηκαν περισσότερο από αυτό με 13.400 ευρώ, ακολουθούμενα από τα Gymnasien με 12.600 ευρώ και τα Realschulen με 11.100 ευρώ.

Τα δημοτικά σχολεία, από την άλλη πλευρά, έλαβαν μόνο 9.100 ευρώ. Στα επαγγελματικά σχολεία, το ποσό ανά μαθητή ήταν 7.000 ευρώ.

Ροές του προϋπολογισμού στην ψηφιοποίηση και στους μισθούς των εκπαιδευτικών

Άλλα κρατίδια, όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (8.300 ευρώ), η Βάδη-Βυρτεμβέργη (8.800 ευρώ) και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (8.200 ευρώ), έμειναν σαφώς πίσω από τη Βαυαρία.

Μόνο τα δύο κρατίδια-πόλεις του Βερολίνου (13.300 ευρώ) και του Αμβούργου (11.700 ευρώ) είχαν υψηλότερες κατά κεφαλήν δαπάνες.

Η Βρέμη, με 9.600 ευρώ, ήταν επίσης πολύ πίσω από τη Βαυαρία.

“Ένα πράγμα είναι σαφές: η άριστη εκπαίδευση κοστίζει χρήματα. Εμείς στη Βαυαρία θα αυξήσουμε λοιπόν και φέτος τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση, κατά 2,7% σε σχέση με πέρυσι”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Michael Piazolo.

Πρόκειται για συνολικό ποσό σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, το βαυαρικό κρατίδιο χρηματοδοτεί σημαντικά ορόσημα για τα σχολεία του αύριο, όπως η ψηφιοποίηση ή το Α13 ως αρχικός μισθός για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε ο Piazolo.

Το επόμενο έτος θα προστεθούν 1.150 νέες θέσεις εκπαιδευτικών και άλλες 50 θέσεις για σχολικούς κοινωνικούς λειτουργούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.