Ποια ποιοτικά πρότυπα θα πρέπει να πληροί η κάνναβη στη Γερμανία;

Ο γερμανικός νόμος περί καθαρότητας (deutsches Reinheinsgebot) ρυθμίζει την ποιότητα και διατηρεί το κύρος της γερμανικής μπύρας.

Τι γίνεται όμως με την κάνναβη; Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας σχεδιάζουν τους δικούς τους νόμους καθαρότητας για το χόρτο ενόψει της νομιμοποίησης.

Η Γερμανία σχεδιάζει νόμους για τον έλεγχο της ποιότητας της κάνναβης

Τα βήματα της Γερμανίας προς τη νομιμοποίηση φαίνονται αργά, αλλά παίρνουν σάρκα και οστά.

Την Πέμπτη, τα μέλη της Branchenverband Cannabiswirtschaft e.V., η οποία εκπροσωπεί τη βιομηχανία παραγωγής κάνναβης της Γερμανίας, δημοσίευσαν μια έκθεση σχετικά με το πώς πιστεύουν ότι η παραγωγή κάνναβης πρέπει να ρυθμίζεται αυστηρά προκειμένου να διατηρούνται τα πρότυπα.

Οι προτεινόμενοι νόμοι συγκρίνονται με το deutsches Reinheitsgebot, το οποίο ορίζει ότι οι βασικές τεχνικές ζυθοποιίας στη Γερμανία πρέπει να περιλαμβάνουν μόνο τέσσερα συστατικά: νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά.

Η έκθεση συνιστά ιδιαίτερες απαιτήσεις ποιότητας στις εγκαταστάσεις σε κάθε στάδιο, από τη συγκομιδή και την επεξεργασία έως τη συσκευασία και την αποθήκευση.

Περιγράφεται επίσης ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να ρυθμίζονται τα βρώσιμα προϊόντα κάνναβης, με τη διευκρίνιση ότι τα τρόφιμα που περιέχουν κάνναβη θα πρέπει να επισημαίνονται ως “νέα τρόφιμα”.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου γράφουν επίσης ότι ο νόμος περί καθαρότητας της κάνναβης θα πρέπει να απαγορεύει τη χρήση ορισμένων φυτοφαρμάκων και συνθετικά παραγόμενων προϊόντων που μιμούνται τις ιδιότητες της κάνναβης.

Η γερμανική βιομηχανία κάνναβης θέλει να αντικαταστήσει την παράνομη αγορά

“Ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφαλούς νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι τα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας και ο προσανατολισμός προς τα ήδη υπάρχοντα πρότυπα”, γράφει η ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα καλλιέργειας, εργαστηρίων και ελέγχου τροφίμων στην εισαγωγή της έκθεσης.

Για τον Dirk Heitepriem, αντιπρόεδρο της Branchenverband Cannabiswirtschaft e.V., μόνο με την εφαρμογή του Reinheitsgebot της Γερμανίας για την κάνναβη μπορεί η νομιμοποίηση να εκπληρώσει τον σκοπό της, να καταστήσει τη μαύρη αγορά της χώρας παρωχημένη.

“Μόνο με τους υψηλότερους ποιοτικούς ελέγχους μπορούμε να απωθήσουμε την παράνομη αγορά και να επιτύχουμε τον στόχο της γερμανικής κυβέρνησης για την προστασία της υγείας και των νέων”, δήλωσε ο Heitepriem στο dpa.

Αν και ορισμένοι πελάτες σίγουρα θα εκτιμήσουν την ποιότητα, υπήρξαν επίσης αμφιβολίες για το πώς η αυξημένη τιμή της μαριχουάνας στη νόμιμη αγορά θα καταφέρει να περιορίσει την πελατειακή βάση για πιο προσιτό χόρτο.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι το νόμιμα παραγόμενο χόρτο στη Γερμανία θα μπορούσε να κοστίζει σχεδόν δύο φορές περισσότερο από τα προϊόντα της παράνομης αγοράς όταν φτάσει, περίπου 12 ή 13 ευρώ ανά γραμμάριο, αντί για έξι έως οκτώ ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.