Πόλεις στη Βάδη-Βυρτεμβέργη εξοικονομούν ενέργεια!

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, πολλοί δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση εξοικονόμησης πόρων. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, μεμονωμένες πόλεις απενεργοποιούν επομένως τον φωτισμό των δρόμων τη νύχτα ή τουλάχιστον τον μειώνουν.

Αλλά θέλουν επίσης να αποφύγουν το αίσθημα ανασφάλειας των ανθρώπων στο σκοτάδι.

Σκοτεινές πόλεις λόγω της ενεργειακής κρίσης;

Όχι, διότι υπάρχει υποχρέωση φωτισμού στους δημόσιους χώρους. Αυτό γίνεται επίσης για να αποφεύγονται οι “περιοχές τρόμου”. Και η οδική ασφάλεια πρέπει επίσης να είναι εγγυημένη.

Οι δήμοι της Βάδης-Βυρτεμβέργης επινοούν διάφορους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία στα λεωφορεία μειώνεται επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στο Μανχάιμ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης, ο φωτισμός είναι μειωμένος. Η ιδέα δεν είναι να δημιουργηθούν “περιοχές τρόμου”.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπηρεσία δημόσιας τάξης της πόλης εξακολουθεί να βρίσκεται στο δρόμο. Όλος ο φωτισμός της πόλης έχει απενεργοποιηθεί.

Σε λιγότερο πολυσύχναστους δρόμους χρησιμοποιείται το λεγόμενο κύκλωμα ημίσειας νύχτας, δηλαδή ο φωτισμός δεν λειτουργεί από τις 11.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ..

Η Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (RNV) σκοπεύει να μειώσει την εσωτερική θερμοκρασία των λεωφορείων και των τρένων σε τουλάχιστον 15 βαθμούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και μπορεί να είναι και υψηλότερο. Επιπλέον, δεν προβλέπεται πλέον το αυτόματο άνοιγμα των θυρών.

“Οι επιβάτες πρέπει να πατήσουν εγκαίρως το κουμπί αίτησης στάσης όταν θέλουν να κατέβουν”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.