Οι πολίτες στη Γερμανία υποστηρίζουν την υποχρεωτική μάσκα

Στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υποχρεωτικές μάσκες θα παραμείνουν σε ορισμένους τομείς της δημόσιας ζωής και μετά τις 20 Μαρτίου.

“Πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που δεν θα παρεμβαίνουν πλέον μαζικά στις ζωές των ατόμων. Η μάσκα – ειδικά η μάσκα FFP2 – φαίνεται να είναι ένα αποδεδειγμένο μέσο για την πρόληψη των λοιμώξεων σε δημόσιους χώρους”, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Rolf Mützenich, στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe.

Το FDP έχει επίσης δηλώσει την έγκρισή του, αν και κατά τα άλλα είναι επιφυλακτικό απέναντι σε περαιτέρω περιορισμούς.

Εν τω μεταξύ, η προστατευτική μάσκα έχει πολλούς υποστηρικτές στον πληθυσμό: Περισσότερο από ένα στα δύο άτομα στη Γερμανία θέλει να συνεχίσει να φοράει μάσκα ακόμη και μετά τη λήξη της υποχρέωσης χρήσης μάσκας, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική έρευνα της Insa για την εφημερίδα “Bild am Sonntag”.

Το 52% δήλωσε ότι θα συνέχιζε να φοράει μάσκες ακόμη και χωρίς την υποχρέωση – οι περισσότεροι από αυτούς στις τοπικές μεταφορές, στο λιανικό εμπόριο και στις υπεραστικές μεταφορές. Από την άλλη πλευρά, το 41% θέλει να απαλλαγεί από τη μάσκα μόλις αυτό επιτραπεί.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της διατήρησης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε ορισμένους τομείς και μετά τις 20 Μαρτίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.