Πολλές ημέρες Krank το 2023 για τους εργαζομένους στη Βαυαρία

Άδεια ασθενείας λόγω Covid στη Γερμανία

Οι εργαζόμενοι στη Βαυαρία καταγράφηκαν να βρίσκονται σε άδεια ασθενείας για σημαντικά περισσότερες ημέρες το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό προκύπτει από την αξιολόγηση της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας KKH, η οποία περιλαμβάνει τα ιατρικά πιστοποιητικά των εργαζόμενων μελών της και η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα μέλη απουσίαζαν από την εργασία τους για περίπου 1,6 εκατομμύρια ημέρες λόγω ασθένειας, αύξηση κατά περίπου μισό εκατομμύριο ημέρες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Έτσι, κατά μέσο όρο, περίπου 53 από κάθε 1.000 εργαζόμενους απουσίαζαν από την εργασία τους κάθε μέρα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.

Τα ηλεκτρονικά σημειώματα ασθενείας αποτελούν επίσης παράγοντα για τα υψηλά ποσοστά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, περίπου το 19% των πιστοποιητικών ασθενείας σε παγγερμανικό επίπεδο καταγράφηκε ηλεκτρονικά, σε σύγκριση με το 86% το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ως αποτέλεσμα, οι ασφαλιστές υγείας κατέγραψαν περισσότερα βραχυπρόθεσμα αναρρωτικά σημειώματα από ό,τι πριν.

“Ωστόσο, αυτός είναι μόνο ένας παράγοντας”, υπογράμμισε εκπρόσωπος της KKH.

Η Βαυαρία, ωστόσο, βρίσκεται στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στη σύγκριση των κρατών με αυτό το ποσοστό ασθενειών.

Στη Σαξονία-Άνχαλτ, το ποσοστό είναι υψηλότερο με μέσο όρο περίπου 80 ανά 1.000 εργαζόμενους, ενώ ο εθνικός μέσος όρος είναι περίπου 60.

Η αύξηση των απουσιών οφείλεται, μεταξύ άλλων, σε ψυχικές ασθένειες, ανέφερε το KKH.

Λόγω επαναλαμβανόμενης κατάθλιψης, οι εργαζόμενοι σε παγγερμανικό επίπεδο βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια κατά μέσο όρο περίπου 112 ημέρες – την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν μόνο περίπου 89 ημέρες.

Το ισχυρό κύμα γρίπης και κρυολογήματος τον χειμώνα και την άνοιξη οδήγησε επίσης σε απουσίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης