Πώς μία γερμανική πόλη γεμίζει τα ταμεία της με μία κάμερα;

Διαθέσιμα τα στατιστικά για το Blitzmarathon στη Βαυαρία!

Η κάμερα ελέγχου ταχύτητας μπροστά από τις γέφυρες του Έλβα βρίσκεται εκεί εδώ και δεκαετίες. Έτσι, οι κάτοικοι του Αμβούργου το γνώριζαν και πατούσαν φρένο. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον αρκετό…

Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν τις κάμερες ταχύτητας στις γέφυρες του Έλβα όταν εισέρχονται στην πόλη από τα νότια.

Και έτσι όλοι οι οδηγοί εκεί πατάνε τα φρένα, επιβραδύνουν στα 60 χλμ/ώρα και περνούν τη γέφυρα.

Αλλά από τις αρχές του έτους, αυτό δεν είναι πλέον αρκετό, διότι ισχύει νέο όριο ταχύτητας 50 km/h.

Ο λόγος: Με την αλλαγή του έτους καταργήθηκαν σχεδόν όλες οι ζώνες των 60 km/h στο Αμβούργο.

Οι πινακίδες ορίου ταχύτητας έχουν επίσης εξαφανιστεί – αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί νέες.

Γι’ αυτό οι οδηγοί πέφτουν στην παγίδα εδώ και μήνες.

6.000 οδηγοί πιάστηκαν να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα στις γέφυρες του Έλβα σε επτά ημέρες

Πριν από την αλλαγή, περίπου 350 οδηγοί είχαν “συλληφθεί” να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά τη μετάβαση στα 50 χλμ/ώρα, 6.000 οδηγοί πιάστηκαν μόνο τις πρώτες επτά ημέρες.

Αλλά ακόμη και εβδομάδες μετά τη μετάβαση, ο αριθμός των δεικτών ταχύτητας παρέμενε υψηλός: ακόμη και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, 2.000 οδηγοί εξακολουθούσαν να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.

Ο δήμος έδωσε στους οδηγούς μια εβδομάδα “περίοδο χάριτος”

Οι αυτοκινητιστές, τουλάχιστον, είναι θυμωμένοι και θεωρούν ότι δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς, αφού λείπουν οι πινακίδες ταχύτητας.

Ο δήμος απορρίπτει την κριτική: “Η πρόθεση για μείωση της ταχύτητας στους εν λόγω δρόμους είχε ανακοινωθεί εκτενώς εκ των προτέρων σε διάφορες εφημερίδες, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο”, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, η κάμερα ταχύτητας μετακινήθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την αφαίρεση των πινακίδων 60 km/h. Συνεπώς, οι οδηγοί είχαν αρκετό χρόνο για να “προσαρμοστούν στην αλλαγή του ορίου ταχύτητας.

Και: “Δεν υπάρχει ανάγκη νομικής αιτιολόγησης για την επιστροφή στα 50 km/h, καθώς το νόμιμο όριο ταχύτητας είναι το πρότυπο”.

Πρόσθεσε ότι τον Νοέμβριο του 2022, το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην “κανονική ταχύτητα εντός των κέντρων των πόλεων” σε πολλά τμήματα του δρόμου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης