Προσοχή: Φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε προϊόντα της Lidl

Όποιος αγόρασε πρόσφατα ποπ κορν μικροκυμάτων “McEnnedy” από τη Lidl θα πρέπει να ελέγξει την ημερομηνία λήξης. Σε ορισμένες παρτίδες εντοπίστηκε αυξημένη περιεκτικότητα ενός φυτοφαρμάκου.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα δεν πρέπει να καταναλώνονται σε καμία περίπτωση. Οι πελάτες θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους ακόμη και χωρίς απόδειξη.

Ο εκπτωτικός οίκος Lidl ανακαλεί διάφορα προϊόντα ποπ κορν του ισπανικού κατασκευαστή Liven S.A..

Σύμφωνα με την εταιρεία, στα τρόφιμα ανιχνεύθηκε αυξημένο επίπεδο του φυτοφαρμάκου chlorpyrifos, το οποίο υπερβαίνει το νόμιμο ανώτατο όριο.

Τα προϊόντα πωλήθηκαν μεταξύ άλλων στη Σαξονία, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία.

Λέξη-κλειδί: φυτοφάρμακο Chlorpyrifos

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δήλωσε το 2019 ότι το φυτοφάρμακο chlorpyrifos μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη υγεία και δεν πληροί τα κριτήρια για νέα έγκριση στην ΕΕ.

Το αμφιλεγόμενο φυτοφάρμακο είναι επίσης ύποπτο εδώ και χρόνια ότι επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου των αγέννητων παιδιών.

Οι καταναλωτές παίρνουν πίσω τα χρήματά τους

Σύμφωνα με την έκθεση, επηρεάζονται παρτίδες των προϊόντων “McEnnedy Microwave Popcorn Sweet, 3×100 g” και “McEnnedy Microwave Popcorn Salted, 3×100 g” με ημερομηνίες λήξης 17.11.2024, 21.11.2024, 22.11.2024, 23.11.2024 και 15.12.2024.

Οι καταναλωτές καλούνται να μην καταναλώσουν το ποπ κορν σε καμία περίπτωση και να το επιστρέψουν στα καταστήματα.

Η τιμή αγοράς θα επιστραφεί ακόμη και χωρίς απόδειξη. Σύμφωνα με τη Lidl, άλλα προϊόντα του προμηθευτή Liven S.A. και της μάρκας “McEnnedy” δεν επηρεάζονται από την ανάκληση.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης