Γερμανία: Πρόστιμο αν χρησιμοποιήσετε το γκαράζ σας ως αποθήκη

Μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο έως και 500.000 ευρώ στη Βαυαρία, αν αποθηκεύσετε λάθος αντικείμενα στο γκαράζ σας….

Στο γκαράζ βρίσκεται το αυτοκίνητο. Και ίσως εργαλεία κήπου. Και το ποδήλατο. Εντάξει, ναι, το τραμπολίνο ταιριάζει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αλλά αυτό δεν επιτρέπεται, διότι στα γκαράζ απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για αποθήκευση. Στη Βαυαρία, όποιος το πράττει αυτό πρέπει να υπολογίζει υψηλά πρόστιμα.

Φυσικά, η Βαυαρία έχει επίσης τη δική της νομοθεσία για τη χρήση των γκαράζ. Ονομάζεται “Διάταγμα σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία γκαράζ και τον αριθμό των απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης” – ή εν συντομία GaStellV.

Αναφέρει τι επιτρέπεται στα γκαράζ και τι όχι. Ωστόσο, ο κανονισμός δεν κάνει σχεδόν καμία διάκριση μεταξύ ιδιωτικών γκαράζ για μεμονωμένα αυτοκίνητα και γκαράζ στάθμευσης.

Ως εκ τούτου, για τον ιδιοκτήτη κατοικίας με γκαράζ στο ακίνητο ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τον ιδιοκτήτη ενός γκαράζ στάθμευσης.

Βασικά, αν λάβετε άδεια οικοδομής για ένα γκαράζ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για τη στάθμευση αυτοκινήτων. Όχι ως γραφείο, εργαστήριο ή αποθήκη.

“Σκοπός” ονομάζεται αυτό, εξηγεί η ADAC. Αυστηρά μιλώντας, τα ποδήλατα είναι επίσης ταμπού στο γκαράζ. Ωστόσο, επιτρέπονται ελαστικά ή κουτιά οροφής, δηλαδή αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με το αυτοκίνητο.

Επιτρέπεται η βενζίνη ή το πετρέλαιο στο γκαράζ;

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές μικρών γκαράζ επιτρέπεται να αποθηκεύουν έως 200 λίτρα ντίζελ και έως 20 λίτρα βενζίνης σε καλά κλεισμένα, ανθεκτικά στη θραύση δοχεία. Αυτό αναφέρεται επίσης στο GaStellV.

Σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς χρήσης μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο. Στη Βαυαρία, οι αρχές μπορούν να ζητήσουν έως και 500.000 ευρώ σύμφωνα με τον κατάλογο των προστίμων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.