Πυρκαγιά σε σιδηροδρομική σήραγγα: 33 ελαφρά τραυματίες

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Έρχεται η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Γερμανίας

33 επιβάτες τρένου τραυματίστηκαν ελαφρά σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε σιδηροδρομική σήραγγα στο Τιρόλο. Συνολικά 151 άτομα χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το τρένο, αφού ένα βαγόνι έπιασε φωτιά λόγω ελαττωματικής εναέριας γραμμής.

Περισσότεροι από 30 επιβάτες τρένου τραυματίστηκαν ελαφρά από πυρκαγιά σε σιδηροδρομική σήραγγα στην αυστριακή επαρχία του Τιρόλου.

Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Πέμπτης, επλήγη νυχτερινή αμαξοστοιχία των Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων (ÖBB) που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ίνσμπρουκ προς το Αμβούργο και το Άμστερνταμ.

33 άνθρωποι τραυματίες από εισπνοή καπνού

151 άτομα απομακρύνθηκαν από το τρένο, σύμφωνα με το κρατίδιο του Τιρόλου. 33 από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με υποψία δηλητηρίασης από καπνό. Περίπου 700 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκαν. Σύμφωνα με τους Αυστριακούς Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους (ÖBB), η πυρκαγιά στη σήραγγα προκλήθηκε από βλάβη σε εναέρια γραμμή.

Προηγουμένως, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν υποθέσει ότι υπήρχαν έως και 370 επιβάτες λόγω των κρατήσεων θέσεων. Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πιθανή αιτία: βλάβη στην εναέρια γραμμή

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ORF και το πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, βλάβη στην εναέρια γραμμή είχε προκαλέσει πυρκαγιά σε βαγόνι του τρένου.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες διάσωσης

Λόγω της πυρκαγιάς, το τρένο δεν μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι του. Γύρω στις 9 μ.μ. σήμανε συναγερμός μεγάλης κλίμακας. Περίπου 20 ομάδες της πυροσβεστικής βγήκαν για να σβήσουν τις φλόγες και να διασώσουν τους επιβάτες. Λίγο μετά τις 11 μ.μ., όλοι οι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί.

Όσοι δεν χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Ίνσμπρουκ, όπου οργανώθηκαν υπηρεσίες διανυκτερεύσεις για όλους τους πληγέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σιδηροδρομική γραμμή στη σήραγγα έχει κλείσει προς το παρόν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης