Ραμαζάνι: 2.000 άνθρωποι σπάνε τη νηστεία στην Keupstraße

Ραμαζάνι στην Κολωνία: 2.000 άνθρωποι σπάνε τη νηστεία στην Keupstraße – συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Υγείας Karl Lauterbach…

Μετά την πανδημία, οι άνθρωποι σπάνε ξανά μαζί τη νηστεία τους για πρώτη φορά στην Keupstraße. Το τραπέζι είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Το βράδυ της Δευτέρας, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Κολωνίας συγκεντρώθηκαν στην Keupstraße για να σπάσουν μαζί τη νηστεία τους.

Στο τραπέζι μήκους 280 μέτρων, όχι μόνο μουσουλμάνοι αλλά άνθρωποι όλων των Θρησκειών έφαγαν και ήπιαν δωρεάν.

Ο Serap Gülner, μέλος της Μπούντεσταγκ, συμμετείχε επίσης στη σπάσιμο της νηστείας στον δρόμο με μουσουλμανικές επιρροές.

Αυτό απέκτησε θλιβερή φήμη τον Ιούνιο του 2004 από μια επίθεση με βόμβα από την NSU, κατά την οποία τραυματίστηκαν 22 άτομα.

“Η αλληλεγγύη ζούσε πάντα στην Keupstrasse τουλάχιστον από την επίθεση με βόμβα.

Το γεγονός ότι έχει γίνει όλο και μεγαλύτερο το σπάσιμο της νηστείας με τους μουσουλμάνους συμβολίζει την ποικιλομορφία στην πόλη μας”, δήλωσε ο Gülner.

Lauterbach: “Σημαντική συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών”

Ακόμα και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach έκανε το ταξίδι από το Βερολίνο στην Κολωνία για να συμμετάσχει στο σπάσιμο της νηστείας.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Twitter και τόνισε για άλλη μια φορά το σύνθημα της εκδήλωσης.

Δωρεές για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία

Φέτος, το επίκεντρο ήταν η “μνήμη των θυμάτων του σεισμού στην Τουρκία”. Οι παρευρισκόμενοι συγκέντρωσαν πολλά χρήματα για τους πληγέντες.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού – του ισλαμικού μήνα νηστείας – οι μουσουλμάνοι απέχουν από το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα και το σεξ για ένα μήνα από την αυγή έως τη δύση του ηλίου.

Υπάρχουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι που ζουν στη Γερμανία και 120.000 στην Κολωνία.

Φέτος, το Ραμαζάνι ξεκίνησε το βράδυ της 22ας Μαρτίου και τελειώνει στις 21 Απριλίου.

Θεωρείται ο πιο σημαντικός μήνας στο ισλαμικό ημερολόγιο και γιορτάζει τη φάση της σελήνης κατά την οποία ο Μωάμεθ έλαβε τις πρώτες αποκαλύψεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης