Ραντεβού για διαδηλώσεις στο Παρίσι

Φθάνουν σήμερα στις πόρτες του Παρισίου, οι πρώτοι από το «Κόμβοϊ της Ελευθερίας -αλά γαλλικά», χωρίς φορτηγατζήδες για την ώρα, αλλά με όλων των ειδών τα ΙΧ.

Η ιδέα γεννήθηκε για την υποστήριξη των Καναδών απεργών, συντονίστηκε μέσω ίντερνετ και όπως με τα «κίτρινα γιλέκα», τα ραντεβού δόθηκαν στις κεντρικές πόλεις σε όλα σημεία της χώρας.

Διαμορφώθηκαν τελικά 13 διαδρομές με κατάληξη όλων στο Παρίσι.

Οι πιο μακρινές, όπως νοτιοδυτικά από την πόλη Περπινιάν, ξεκίνησαν την Τετάρτη, οι πιο κοντινές όπως βόρειο-δυτικά από τη Βρέστη, αναμένεται να φθάσουν σήμερα.

Στόχος είναι, μετά το Παρίσι να προχωρήσουν στις Βρυξέλλες.

Διαδηλώσεις όχι μόνο κατά των εμβολιασμών

Στην αρχή μιλούσαν κατά του εμβολιασμού, προστέθηκαν οι αρνητές των υγειονομικών περιορισμών, για να περάσουν όπως τα «κίτρινα γιλέκα» στην αύξηση του κόστους ζωής, την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και της ελευθερίας.

Δύο μήνες πριν από τις εκλογές για την προεδρία και ενώ ο πρόεδρος Μακρόν δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, η κυβέρνηση ανησυχεί.

Έτσι, απαγόρευσε με αυστηρά πρόστιμα κάθε διαδήλωση εσωτερικά της πρωτεύουσας από σήμερα έως και τη Δεύτερα, κινητοποίησε 7.200 αστυνομικούς και χωροφύλακες, ενώ το Βέλγιο ανακοίνωσε έλεγχο στα όρια των Βρυξελλών.

Οι παραβάτες οδηγοί αυτοκινήτων ή δικύκλων στη Γαλλία μπορεί να τιμωρηθούν με φυλάκιση δύο ετών, πρόστιμα έως και 4.500 ευρώ, κατάσχεση του οχήματος και έως και τρία χρόνια αναστολή της άδειας οδήγησης.

Ποτέ άλλοτε οι αυτοκινητιστές στη Γαλλία δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοιες ποινές.

Ακόμα και οι πεζοί που θα επιχειρήσουν να διαδηλώσουν στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο, κινδυνεύουν με πρόστιμο 130 ευρώ για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση.

Πηγή: Ολυμπία Τσίπηρα | DW | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.