Ρεκόρ αριθμού ατόμων που πληρώνουν με κάρτα στη Γερμανία

Ένα κομμάτι πλαστικό στοιχειώνει τη Γερμανία που έχει εμμονή με τις πληρωμές με μετρητά: η κάρτα EC-Karte. Το 2022 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6,7 δισεκατομμύρια πληρωμές με χρήση τραπεζικών καρτών ΕC.

Οι Γερμανοί λατρεύουν πλέον να πληρώνουν με κάρτα

Πολλοί ταξιδιώτες στη Γερμανία μπορεί να έχουν γελάσει από το Spati όταν προσπάθησαν να πληρώσουν την μπύρα Sternburg του ενός ευρώ με μια κομψή τραπεζική κάρτα.

Αλλά τα πρόσφατα στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία Euro Kartensystem, με έδρα τη Φρανκφούρτη, αποκάλυψαν ότι το ρεύμα μπορεί να γυρίζει στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.

Οι άνθρωποι με γερμανικό τραπεζικό λογαριασμό και EC-Karte πληρώνουν πιο τακτικά με πλαστικό παρά επιλέγουν να μετρήσουν τα κέρματά τους.

Το 2021 ήταν ήδη χρονιά ρεκόρ για τις πληρωμές με κάρτα στη Γερμανία. Αλλά όχι για πολύ, το 2022 ο αριθμός των ηλεκτρονικών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 13,4%, στα 6,7 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια του έτους.

Αυτό σήμαινε ότι τέσσερις στις πέντε συναλλαγές στη Γερμανία θα πληρώνονταν με κάρτα το 2022 – ένας αριθμός που μόλις πριν από λίγα χρόνια θα φαινόταν γελοίος σε όσους γνώριζαν τις λουδιστικές πεποιθήσεις της Γερμανίας.

Οι ανέπαφες πληρωμές αγαπημένες το 2022

Επιπλέον, ορισμένοι άνθρωποι στη Γερμανία έχουν γίνει τόσο ερωτευμένοι με την τεχνολογία που πιθανώς δεν μπορούν καν να θυμηθούν τους αριθμούς PIN τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τραπεζικού κλάδου, οι ανέπαφες πληρωμές είναι πλέον δυνατές στο 95% των τερματικών πληρωμών στο λιανικό εμπόριο της Γερμανίας και ένα μεγάλο μέρος των 100 εκατομμυρίων EC-Karten στη Γερμανία διαθέτει πλέον το τσιπ NFC που απαιτείται για ανέπαφες πληρωμές.

Το 2022, το μέσο ποσό που πλήρωναν οι πολίτες όταν επέλεγαν τη μέθοδο ανέπαφων πληρωμών αυξήθηκε από 37,70 ευρώ το 2021 σε 38,50 ευρώ το 2022.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η εταιρεία EC-Karte Girocard πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 284 δισεκατομμυρίων ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.