Ιστορικό ρεκόρ: Στο 25% ο πληθωρισμός χονδρικής στη Γερμανία

Την υψηλότερη άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ έκανε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, καθώς αυξήθηκε κατά 25,0% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Όπως αναφέρθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2021, ο συνολικός δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2% τον Ιανουάριο.

Κύρια υπεύθυνη για την αύξηση των τιμών παραγωγού σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 ήταν η αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Οι τιμές της ενέργειας στο σύνολό τους ενισχύθηκαν κατά 66,7% ετησίως και κατά 1,3% μηνιαίως.

Κυρίως υπεύθυνες για την υψηλή άνοδο των τιμών της ενέργειας ήταν οι ισχυρές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου που ήταν +119,0% τον Ιανουάριο.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 66,7%.

Ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγού εξαιρουμένης της ενέργειας ήταν κατά 12,0% αυξημένος τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση και κατά 2,5% σε μηνιαία.

Πηγή: EURO2day

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.