Ρώσικο αεροπλάνο έχει κολλήσει σε γερμανικό αεροδρόμιο

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ένα Airbus της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot έχει σταθμεύσει στο αεροδρόμιο του Μονάχου, επειδή ο εναέριος χώρος πάνω από τη Γερμανία είναι κλειστός για τα ρωσικά αεροσκάφη. Τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται πλέον σε εξαψήφιο ποσό.

Το ρωσικό αεροπλάνο που “εγκλωβίστηκε” στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει πιθανότατα να μείνει για λίγο καιρό στο Erdinger Moos.

Εν τω μεταξύ, ο λογαριασμός για τα τέλη στάθμευσης γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

Ο εναέριος χώρος πάνω από τη Γερμανία έκλεισε για τα ρωσικά αεροσκάφη

Για περισσότερο από ένα χρόνο, το αεροσκάφος της Aeroflot μετακινείται μόνο με τα λεγόμενα push-back οχήματα. Εάν το Airbus ενοχλεί, το αγκιστρώνουν και το τραβούν σε άλλη θέση στάθμευσης.

Δεν μπορεί να απογειωθεί επειδή ο εναέριος χώρος πάνω από τη Γερμανία εξακολουθεί να είναι κλειστός για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Το Airbus είχε προσγειωθεί στο Erdinger Moos στις 27 Φεβρουαρίου, προερχόμενο από την Αγία Πετρούπολη. Το αεροσκάφος της Aeroflot έχει τώρα κολλήσει στο Erdinger Moos.

Τα τέλη στάθμευσης για τα αεροσκάφη ανέρχονται ήδη σε εξαψήφιο αριθμό

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, τα τέλη στάθμευσης έχουν πλέον φτάσει σχεδόν τα 150.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, έχει γίνει επαφή με τον εκμισθωτή του αεροσκάφους.

Επειδή η στάθμευση κοστίζει 342 ευρώ την ημέρα, είχαν ήδη εισπραχθεί περισσότερα από 35.000 ευρώ μετά από περίπου εκατό ημέρες.

Η εταιρεία από την οποία η Aeroflot έχει μισθώσει το αεροσκάφος λέγεται ότι εδρεύει στην Κίνα και φέρεται να “φροντίζει” η ίδια το αεροσκάφος.

Για να του επιτραπεί όμως να απογειωθεί πραγματικά, θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί και να καταστεί και λειτουργικό μετά το μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μόνο τότε θα έδινε το πράσινο φως η Ομοσπονδιακή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, “θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε” πότε θα γίνει αυτό.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης