Ρύπανση αέρα στη Γερμανία: Στο Μόναχο η υψηλότερη τιμή ΝΟ2

Το Μόναχο έχει τη χειρότερη τιμή σε παγγερμανικό επίπεδο: η Landshuter Allee ξεπέρασε το όριο του διοξειδίου του αζώτου των 40 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο κατά τον ετήσιο μέσο όρο του 2021 – το μόνο μέρος στη Βαυαρία που σημειώθηκε αυτό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μετρήσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Η ρύπανση από διοξείδιο του αζώτου έχει μειωθεί κατά την πανδημία. Από τους 47 σταθμούς στη Βαυαρία για τους οποίους υπήρχαν διαθέσιμες μέσες ετήσιες τιμές από το 2021, μόνο ο σταθμός στην Landshuter Allee στο Μόναχο ξεπέρασε το όριο των 40 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο. Εκεί μετρήθηκε η υψηλότερη τιμή σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Έρχεται το τέλος του κανόνα 2G και 2G+ στη Βαυαρία;

Παρά την υπέρβαση, ωστόσο, στο Μόναχο παρατηρείται πτωτική τάση. Τα 51 μικρογραμμάρια που μετρήθηκαν στην Landshuter Allee είναι τρία λιγότερα από ό,τι το 2020 και 33 λιγότερα από ό,τι το 2015. Η δεύτερη υψηλότερη ρύπανση στη Βαυαρία σημειώθηκε στην Von-der-Tann-Strasse στη Νυρεμβέργη.

Με τιμή 33 μικρογραμμάρια, ωστόσο, είναι ήδη πολύ κάτω από την οριακή τιμή. Ακολουθούν η Karlstraße στο Άουγκσμπουργκ με 31 και η Stachus στο Μόναχο με 30 μικρογραμμάρια.

Ο αέρας στη Βαυαρία γίνεται καλύτερος

Κατά μέσο όρο, οι σταθμοί μέτρησης στη Βαυαρία που διαβάζονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος έδειξαν μέση ετήσια τιμή 18,4 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα το 2021, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος την Πέμπτη. Ένα χρόνο νωρίτερα, η τιμή αυτή ήταν 19,2.

Τα οξείδια του αζώτου ερεθίζουν την αναπνευστική οδό

Τα οξείδια του αζώτου σχηματίζονται ως προϊόντα ανεπιθύμητων παρενεργειών στις διεργασίες καύσης. Οι κύριες πηγές είναι οι μηχανές καύσης και οι κλίβανοι για άνθρακα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξύλο και απόβλητα.

Στις αστικές περιοχές, η οδική κυκλοφορία είναι η σημαντικότερη πηγή διοξειδίου του αζώτου. Τα άτομα με κατεστραμμένες αναπνευστικές οδούς και αλλεργίες υποφέρουν ιδιαίτερα από την υψηλή έκθεση στο αέριο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.