Έναρξη σχολείου στο Μόναχο: Άποροι μαθητές λαμβάνουν 100€

Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου αποφάσισε να βοηθήσει άπορες οικογένειες κατά την έναρξη του σχολείου.

Το σχολείο (Βαυαρία) αρχίζει την επόμενη Τρίτη (13.09.2022). Για τις οικογένειες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάνε για ψώνια με μια μεγάλη λίστα.

Αλλά και τα τετράδια και τα σημειωματάρια είναι εξαιρετικά ακριβά φέτος.

Επιδότηση 100 € για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα στο Μόναχο

Ως εκ τούτου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ανακουφίσει τις φτωχές οικογένειες με επιδότηση 100 ευρώ για κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι οικογένειες να μην κερδίζουν πολλά.

Το όριο εισοδήματος είναι, για παράδειγμα, 2.000 ευρώ καθαρά για έναν μονογονέα με ένα παιδί κάτω των 14 ετών. Για ένα νοικοκυριό δύο ατόμων με δύο παιδιά άνω των 14 ετών, από την άλλη πλευρά, το όριο είναι 3.850 ευρώ.

Επιπλέον, τα περιουσιακά στοιχεία του νοικοκυριού δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 60.000 ευρώ. Οι οικογένειες που λαμβάνουν ήδη κοινωνική βοήθεια δεν λαμβάνουν την επιδότηση. Λαμβάνουν ήδη χρήματα για σχολικά υλικά.

Το CSU θα ήθελε να υποστηρίξει περισσότερα

Η αίτηση για το εφάπαξ ποσό μπορεί να υποβληθεί στο αρμόδιο κέντρο πολιτών το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Το έντυπο που πρέπει να συμπληρωθεί μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση www.muenchen.de με τη λέξη-κλειδί “Cost allowance for school materials”.

Το CSU είναι δυσαρεστημένο. Θα ήθελε να δώσει σε όλους τους 190.000 μαθητές του Μονάχου 100 ευρώ – ανεξάρτητα από το πόσα κερδίζουν οι γονείς τους.

Το SPD υπενθύμισε ότι η Βαυαρία είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνο για την εκπαίδευση και ότι αυτή διοικείται από το CSU.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.