Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνουν την Tesla οι Γερμανοί

Μετά τα προβλήματα με το νερό και τις διαμαρτυρίες των οικολογικών οργανώσεων, έρχονται νέες καταγγελίες για το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία.

Η δημιουργία του εργοστασίου της Tesla στην Γερμανία αποτέλεσε ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Musk, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να μπει κατευθείαν στην καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς.

Και μάλιστα μέσα στο σπίτι των μεγαλύτερων ανταγωνιστών του.

Αν και το εργοστάσιο έχει ήδη ξεκινήσει, η παραγωγικότητά του παραμένει χαμηλή, περίπου στο μισό από ότι υπολόγιζε ο Musk.

Ενώ πέρασε και από σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις αντιδράσεις της γερμανικής γραφειοκρατίας και των τοπικών οικολογικών οργανώσεων.

Γενικά, ο βιαστικός τρόπος να κάνει τις δουλειές του ο Musk δεν ταιριάζει στον γερμανικό τρόπο σκέψης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαρκώς και νέα προβλήματα.

Όπως για παράδειγμα ότι το εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς να έχει όλες τις απαραίτητες άδειες, και εξακολουθεί να δουλεύει χωρίς σύστημα προειδοποίησης για φωτιά.

Τώρα έρχεται στην επιφάνεια και μία ακόμα υπόθεση την οποία ερευνά το αρμόδιο γραφείο για το περιβάλλον του κρατιδίου που βρίσκεται το εργοστάσιο.

Και αφορά καταγγελίες για μη εξουσιοδοτημένη αποθήκευση επικίνδυνων υλικών στις εγκαταστάσεις του.

Η έρευνα των αρχών έχει σκοπό να διαπιστώσει αν η Tesla έχει παραβιάσει το νόμο όταν λειτούργησε προσωρινά μία αποθήκη με επικίνδυνα υλικά, χωρίς να έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες.

Αν επαληθευτεί αυτό το γεγονός, οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο ποιες εγκαταστάσεις ερευνώνται και τι αποθηκευόταν μέσα. Και κατά πάσα πιθανότητα αφορά μία εγκατάσταση ανακύκλωσης η οποία λειτουργεί χωρίς άδεια μέσα στο Giga Berlin.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla αντιμετωπίζει μία τέτοια κατηγορία.

Τον Απρίλιο είχε γίνει διαρροή χρώματος στο υπέδαφος, ενώ στις 27 Ιουνίου, μία ένωση λιθίου-κοβαλτίου είχε διαρρεύσει από δοχεία κοντά στο εργοστάσιο.

Η σκόνη αυτή είναι εξαιρετικά καρκινογόνος σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων.

Τρεις μήνες αργότερα μία πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία εγκατάσταση ανακύκλωσης στο εργοστάσιο, προκάλεσε επίσης σημαντική ανησυχία, καθώς τα νερά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της θεωρήθηκαν ύποπτα ότι μόλυναν τα υπόγεια ύδατα της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση οι Γερμανοί εξαντλούν όλη την αυστηρότητα και την τυπολατρεία τους στο εργοστάσιο της Tesla, έχοντας διαρκώς στο στόχαστρο τις δραστηριότητες της εταιρίας.

Από την άλλη όμως και ο τρόπος σκέψης του Musk είναι εντελώς έξω από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μένει να δούμε που θα καταλήξει αυτός ο ιδιότυπος “πόλεμος” και ποιος τελικά θα επικρατήσει.

Πηγή: newsauto

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.